Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ι΄ ΕΠΚΑ ΔΕΛΦΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕ SMART PHONES



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ι΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ :ΔΕΛΦΟΙ 33-054

ΠΛΗΡ: Γρ.Προϊσταμένης
ΤΗΛ : 22650 82346-82313
FAX : 22650 82966

Δελφοί: 28.2.2012
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: ΔΥ
ΠΡΟΣ: ΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ι’ ΕΠΚΑ σε συνεργασία με τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του προγράμματος ψηφιακής ξενάγησης μέσω smart phones στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση η οποία αναπτύχθηκε από το ΔΙΑΖΩΜΑ και την APT INFORMATION SYSTEMS S.A. και ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία στους αρχαιολογικούς χώρους της Επιδαύρου και της Μεσσήνης.
Μέσω του προγράμματος της ψηφιακής ξενάγησης, που θα διατίθεται στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία των Δελφών, όχι μόνο κατά την επίσκεψή τους στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και από κάθε σημείο του πλανήτη.
Παράλληλα θα αξιοποιηθεί το φωτογραφικό και σχεδιαστικό υλικό της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, ενώ το πρόγραμμα θα επενδυθεί με τρισδιάστες ψηφιακές απεικονίσεις, βίντεο και σύνδεση με άλλες ηλεκτρονικές πύλες του διαδικτύου.
Η Ι’ ΕΠΚΑ φιλοδοξεί ότι το πρόγραμμα της ψηφιακής ξενάγησης μέσω κινητών τηλεφώνων θα έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της επισκεψιμότητας συνεπώς την αύξηση των εσόδων της χώρας αλλά και την καλύτερη κατανόηση των μνημείων, δεδομένο το οποίο συνδέεται με την αύξηση του βαθμού προστασίας του αρχαιολογικού χώρου.
Οι συμμετοχή των αρχαιολόγων της Ι’ ΕΠΚΑ και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στη συγγραφή και τη μετάφραση των κειμένων τα οποία απαιτούνται, είναι εθελοντική ενώ το ΔΙΑΖΩΜΑ θα αναλάβει όλο το οικονομικό κόστος της συγκεκριμένης δράσης.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Αθανασία Ψάλτη
Αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: