Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

SPIEGEL: Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΟΠΤΩΧΟΥΣ



Οδοιπορικό και φωτορεπορτάζ στα κέντρα των αστέγων φιλοξενεί το περιοδικό Spiegel, το οποίο τονίζει πως οι εθελοντές πασχίζουν για να προσφέρουν λίγο φαγητό στους νεόπτωχους Έλληνες.
"Η μεσαία τάξη αρχίζει πλέον να αφανίζεται μετά από δύο χρόνια οικονομικής κρίσης", αναφέρει, προσθέτοντας πως η μιζέρια είναι παντού.
Το περιοδικό μιλά με εθελοντές από την "Κλίμακα", οι οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη για τα βοηθήσουν τους φτωχούς που ολοένα και αυξάνονται.




"Αν και η Ελλάδα είχε πάντοτε πρόβλημα με τους αστέγους, όπως κάθε μεγάλη πόλη", αναφέρει το δημοσίευμα πως η κρίση έφτασε την κατάσταση εκτός ελέγχου.


"Μέχρι και 25.000 είναι οι εγγεγραμμένοι άστεγοι στην Αθήνα", γράφει το περιοδικό, τονίζοντας πως τα ποσοστά φτώχειας στην ελληνική πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί δραματικά.
Η νέα "τάξη" της χώρας, αυτή των νεόπτωχων άρχισε να εμφανίζεται πριν από περίπου δύο χρόνια, αναφέρει η Έφη Σταματογιαννακοπούλου της "Κλίμακας", η οποία υπογραμμίζει πως ξαφνικά άρχισαν αν τους χτυπούν την πόρτα όχι μόνο χρήστες ναρκωτικών και άτομα με ψυχολογικά προβλήματα αλλά άνθρωποι της διπλανής πόρτας.


"Η μεσαία τάξη γίνεται το target group μας", προσθέτει, ενώ άλλος ένας εργαζόμενος τονίζει πως καθημερινά βλέπουν νέα πρόσωπα να τους ζητάνε βοήθεια.
Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην δραματική αύξηση των αυτοκτονιών.
Το 2011, αντιστοιχούσαν σχεδόν έξι αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: