Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΙΤΕΑ: ΠΑΡΩΔΙΑ Ή ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΩΝ «ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ»; ΠΟΙΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!



Η ΑΠΟΦΑΣΗ  7/ΤΠ/2011 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
(ιδιοκτησίες στον λόφο Αγίων Αναργύρων Ιτέας)


    


Δημοσιεύουμε σήμερα  Τετάρτη,  14-3-2012, την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Άμφισσας του 2011, η οποία αποτελεί την συνέχεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Καποδιστριακού Δήμου Ιτέας και της οικογένειας του θανόντος Ιωάννη Ανάγνου και με αντικείμενο το ιδιοκτησιακό καθεστώς εκτάσεως στην περιοχή του λόφου των Αγίων Αναργύρων της Ιτέας. Την απόφαση δημοσιοποιούμε   καθ' όσον  γνωρίζουμε ότι το Δ. Δ. Ιτέας, ήδη από σήμερα το πρωί, έχει λάβει γνώση του εγγράφου αρμοδίως  και συνεπώς  δεν συντρέχουν λόγοι δημιουργίας εντυπώσεων, μονομερώς ή ακόμη και εσφαλμένες.  Βεβαίως και με δεδομένο ότι η εν λόγω απόφαση, έχει εκδοθεί από τις 20-1-2011, ο Δήμος Δελφών και το Δ. Δ. Ιτέας, θα έπρεπε  ήδη να την γνωρίζουν και μάλιστα  να έχουν προβεί  σε ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες.  Σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα υποδείξουμε στον Δήμο το τί πρέπει να κάνει. Αυτό είναι αυτονόητο.  Είμαστε όμως σε θέση να κρίνουμε και να σχολιάσουμε τις πράξεις του, πολύ δε περισσότερο, τα αποτελέσματά των. Και για αυτό θα αναμένουμε. 

Όμως, παρ' ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν κρίνονται, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι :

-        Με αυτήν την απόφαση, ακυρώνεται προηγούμενη απόφαση Δικαστηρίου (17/ΤΠ/2008), το οποίο  ενώ είχε δεχθεί πόρισμα γραφολόγου περί της πλαστότητας της διαθήκης,  διέταξε και νέα  εξέτασή της  από ανεξάρτητο γραφολόγο,  το συμπέρασμα της οποίας, ήταν το ίδιο με την προγενέστερη δηλ. ότι η συγκεκριμένη διαθήκη ήταν πλαστή..  Το σκεπτικό  της ακύρωσης είναι ότι ο ενάγων (ο Δήμος Ιτέας), δεν είχε  έννομο και άμεσο συμφέρον. Άρα δεν εδικαιούτο να καταθέσει αγωγή!

-        Ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία  αποδεικνυόταν ως  πλαστή η διαθήκη, η περιουσία κατανέμεται στους  φυσικούς κληρονόμους του θανόντος, διότι ο Δήμος δεν αναφέρει σε τι συνίσταται το έννομο συμφέρον του (δηλ. τι σχέση έχει με την έν λόγω περιουσία) και επίσης, δεν αναφέρει στην αγωγή του,  ότι  είναι βεβαιωμένο  δικαστικώς, οτι δεν υπάρχουν άλλοι κληρονόμοι εκτός από αυτόν (Δημόσιο). Για αυτό και η αγωγή κρίνεται ως απορριπτέα και απαράδεκτη.

     Το μόνο το οποίο μπορούμε να προσθέσουμε είναι ότι, όπως έχει γραφεί και επίσης   έχει  απεικονισθεί  εικαστικά, η Δικαιοσύνη είναι τυφλή.  Εμείς  εκείνο  που θέλουμε, είναι το καλό και το δίκαιο της πόλης μας, της Ιτέας.






11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατα πως τα λέτε και φαίνεται, το δικαστήριο αναγνωρίζει οτι είναι πλαστή μιά διαθήκη, η οποία δημόσια καταπατημένη γή σε υπτιθέμενους κληρονόμους και το δημόσιο δηλ. ο Δήμος, δεν έχει αμεσο και έννομο συμφέρον να διεκδικήσει την περιουσία του ; Μήπως εκτός απο τυφλή η δικαιωσύνη, έχει και συγγένειες μονο με κάποιους; Ευτυχώς που το βγάλατε τώρα γιατί η προθεσμία για έφεση λήγει σε 3 χρόνια απο την εκδοση αυτής της απόφασης. Μεγάλε Φουσέκη, το μπαλάκι είναι τώρα σε εσένα. Την Γιώτα ξέχνα την. Αυτή τον είχε τον λόφο...

Ανώνυμος είπε...

ο νοών νοείτω

Ανώνυμος είπε...

ωπα τα ωραια....για παμε τωρα τρεχοντας

Ανώνυμος είπε...

Για να ειναι κατι δικο σου πρεπει να εχεις τιτλους ιδιοκτησιας.Αν υπαρχει απο τον Δημο Ιτεας γιατι ο πρωην δημαρχος παπαλαιος δεν βγαινει να μας τους δειξει και να μας ενημερωσει.Το αν ειναι μια διαθηκη πλαστη ειναι κατι που δεν μας αφορα.Εφοσον υπαρχει δικαστικη αποφαση εμεις τι αλλο μπορουμε να κανουμε.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατι να βγεί ο Παπαλάιος? Αυτός έκανε μόνος του ότι δεν έκανε κανένας άλλος για αυτό το ζήτημα. Να βγούν οι σημερινοί και να μας ενημερώσουν. Εαν δεν γνωρίζουν, ας ρωτήσουν τον Παπαλάιο.Και εάν δεν θέλουν να ρωτήσουν τον Παπαλάιο μπορούν νά μάθουν από πρώην Δημ. Συμβούλους. Πολοί ξέρουν την υπθεση. Και ο Κοίβαρης ξέρει.Και Η Μανδρέκα γνωρίζει. Και ο Εμμανουήλ γνωρίζει το θέμα.

φίλος του Παπαλάιου είπε...

Ο Δήμος Ιτέας επί Παπαλάιου (το 2002-3) δήλωσε στο Εθνικό κτηματολόγιο τόν λόφο Αγ.Αναργύρων σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας του ητοι την υπ' αριθμ.53975/52 πράξη του Υπουργού Γεωργίας καιτην υπ' αριθ. 21601/52 απόφαση του Υπουργ.Εσωτερικών νόμιμα μεταγεγραμμένες στο Υποθηκοφυλακείο Ιτέας σε τόμο ΣΤ΄και αριθμό 99.
Η Οικογένεια Ανάγνου,επίσης, δήλωσε στο Εθν.Κτηματ. μέρος του Λόφου ως ιδιοκτησία της, χωρίς τίτλους και χωρίς ένορκη βεβαίωση καν.
Η επιτροπή κτημ. αγνόησε τον Δήμο και ανεγνώρισε την χρησικτησία της οικογένειας.
Η οικογένεια μετα την "αναγνώρισή της", α)μηνύει τον Παπαλάιο για ψευδή δήλωση (στο κτηματολόγιο). β)για συκοφαντική δυσφήμιση διότι απεκάλεσε σέ έγγραφο την μηνύτρια "καταπατητή",γ)συντάσει πλαστή Διαθήκη του πατέρα την οποία Δημοσιεύει στο Δικαστήριο,αποδέχεται συμβολαιογραφικώς και την καταχωρεί στο κτηματολόγιο.
Ο Παπαλάιος, α) αθωώνεται για την ψευδή καταμήνυση.β)Δικάζεται από το τριμ. Εφετείο Λαμίας ( 5 μήνες φυλ.με τριετή αναστολή) για την συκοφ.δυσφήμιση.γ)ασκεί έφεση στο 5μελές Εφ.Λαμίας και αθωώνεται .δ)προσκομίζει γραφολογική γνωμοδότηση περι της πλαστότητος της διαθήκης και της πλαστογράφησης της υπογραφής του διαθέτη στο Δημ. Συμβούλιο του το οποίο αποφασίζει ομόφωνα να ασκήσει αγωγή.
Η αγωγή ασκήθηκε και κατατέτηθηκε στο Πρωτ.Αμφισσας. Κρίθηκε νόμιμη με την υπ'αρ. 17/ΤΠ/2008 του ίδιου Δικαστηρίου. Ανεκλήθη με την υπ΄αριθ.7/ΤΠ/2011 του ιδιου δικαστηρίου
Ο Δήμος Δελφών μπορεί να ασκήσει έφεση εμπροθέσμως

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΠΕΣ 5:58??????????
ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΣΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ???????????????????
ΜΑΖΕΨΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΟΥ ΠΑΠΑΛΑΙΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ.ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΩΓΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και βεβαια δεν μας αφορα μια πλαστη διαθηκη εκεινους που αφορα ειναι οι κληρονομοι του θανοντος.Για το ονομα του θεου ας σοβαρευτουμε και ας αφησουμε τις διαμαχες του πρωην και νυν δημαρχου.Αν ο πρωην δημαρχος αγαπουσε την ιτεα μπορουσε να γινει ξανα δημαρχος και να συνεχισει το επιτυχες εργο του.Αλλα ααααααααααα το φοβηθηκε το κακο και την εκανε με πλαγια πηδηματακια.

Ανώνυμος είπε...

το θεμα κυριες μου δεν αφορά πλεον κανεναν παπαλαιο.Αφορα τον Δημο τους δημοτες και την κοινωνια.
Αφορα βεβαιως και την τυφλη δικαιοσυνη.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, τι έννομο συμφέρον έχετε?????

Ανώνυμος είπε...

Για να δειτε μια γραφολογικη προσεγγιση του πως μια διαθηκη
προκυπτει πλαστη

πληκτρολογειστε σαν λεξεις κλειδιά
" δικαστης σε κολπο με πλαστη διαθηκη "

και θα δειτε το μπλογκ .