Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ… ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Ήταν απλά θέμα χρόνου στο εκπληκτικά ωραίο και άριστα οργανωμένο ελληνικό πρωτάθλημα να διακοπεί οριστικά ένα παιχνίδι.
Το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού δεν τελείωσε ποτέ προς θλίψη όλων όσων αγαπούν το λαϊκό άθλημα και προς τέρψη όλων αυτών που το έφεραν στην κατάντια αυτή.


Τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής ήταν απλά μια συνέχεια του περσινού ντέρμπι στο Φάληρο, του τελικού του Κυπέλλου και άλλων αγώνων που τελεσφόρησαν κόντρα σε κάθε λογική.
Τα πολύ σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη μεταξύ αληταράδων και αστυνομίας, συνεχίστηκαν με απίστευτη ένταση στο ημίχρονο και η ανάπαυλα κράτησε μια ωρίτσα, έτσι για να ξεκουραστούν λίγο παραπάνω οι παίκτες.


Στο 82’ –και με το σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού από γκολ του Αμπντούν στο 51’- είχαμε νέα ένταση με συνεχή ρίψη κροτίδων, φωτοβολίδων, βομβίδων και άλλων αντικειμένων που συνεχώς βρίσκουμε στα ελληνικά γήπεδα με αποτέλεσμα οι διαιτητές και οι δύο ομάδες να φύγουν για τα αποδυτήρια. Την ίδια ώρα στις κερκίδες έκαιγαν φωτιές, κλήθηκε πυροσβεστικό όχημα και το ματς που άρχισε στις 7.30 κράτησε τρεις ώρες.

Δυστυχώς, αυτό είναι το πρωτάθλημα που θέλουν ο Μαρινάκης, ο Πιλάβιος, ο Παπουτσάκης και οι άλλοι παράγοντες, αυτό το ποδόσφαιρο επιθυμούν να έχουν οι οπαδικές εφημερίδες με το δηλητήριο που απλόχερα σκορπάνε και –φυσιολογικά- αυτούς τους λεβέντες θα έχουμε στα γήπεδα ως θεατές.
Και το χειρότερο είναι ότι τη Δευτέρα οι μεν θα τα ρίχνουν στην αστυνομία και οι δε θα πανηγυρίζουν. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πως ο μόνος χαμένος είναι το ομορφότερο άθλημα...


Στο ημίχρονο λοιπόν είχαμε έκτροπα με τους γνωστούς κάφρους να συγκρούονται με την αστυνομία πετώντας κροτίδες, κιγκλιδώματα, πέτρες, μολότοφ, μέχρι και μάνικες (!), τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, ξύλο έπεφτε και στα επίσημα και εκτός γηπέδου και οι έρημοι οι ποδοσφαιριστές περίμεναν να παίξουν μπάλα.
Δυστυχώς στη χώρα όπου κανείς δεν τιμωρείται για τίποτα, όπου παράγοντες προκαλούν «διδάσκοντας ήθος» και κάνοντας συνεχή μαγειρέματα και όπου η ΕΠΟ με τη Λίγκα αποτελούν αφορμές για κωμωδία μέχρι δακρύων, αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε.

Με ανελέητο ξύλο μεταξύ αληταράδων και «σερίφηδων», με τον τύπο να προκαλεί ένθεν κακείθεν με δημοσιεύματα εμετικά στα οποία ουδείς εισαγγελέας συγκινείται και με γενιές στρατευμένων οπαδών να καμαρώνουν όταν ο (κάθε) πρόεδρος «ελέγχει το παρασκήνιο». Δυστυχώς 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από τους συμμορίτες που κάνουν τους οπαδούς και αν δεν ασχοληθεί η πολιτεία σοβαρά με το θέμα της βίας στα γήπεδα, θα θρηνήσουμε θύματα.

Έγιναν 6 συλλήψεις και 57 προσαγωγές για τα επεισόδια αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το περσινό ντέρμπι των δύο ομάδων.

Εξαιρετικά δύσκολα είναι για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 21, παράγραγος 3 του ΚΑΠ η οριστικά διακοπή ποδοσφαιρικής αναμέτρησης πριν την κανονική λήξη της επιφέρει: A) μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι, B)αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, Γ) αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, Δ) τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, Ε) χρηματικό πρόστιμο 10.000 έως 50.000 ευρώ.
 
ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: