Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΙΤΕΑ: Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! Κ.Α.Σ. & ΣΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ




 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΜΕ... ΑΓΑΠΗ, ΣΤΟ Κ.Α.Σ. ΚΑΙ ΣΙΑ!

      Οι παρατιθέμενες σημερινές φωτογραφίες (Πέμπτη 8-3-2012), είναι όπως έλεγαν οι παλιοί Ραδιοερασιτέχνες (των αλήστου μνήμης  πειρατικών σταθμών της δεκαετίας του 1970) : ''αφιερωμένες εξαιρετικά προς όλες τές παρέες της ακρόασης και specially σε δυό ματάκια γαλανά στην Καλλιθέα, στον κύριο-Τάσο στο Καλαμάκι, στους αιρετούς μας άρχοντες και με πολλή αγάπη (λέμε τώρα!) στα παιδιά του Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) που κάνουν ακρόαση αυτήν την ώρα...''.   Και λέμε ειδικά αφιερωμένες οι σημερινές, γιατί, εκεί κατά το τέλος του Ιανουαρίου, όταν είχε έλθει η ολομέλεια του Κ.Α.Σ. για αυτοψία  στις εγκαταστάσεις της S&B  στην Ιτέα, άν θυμάστε καλά, ...είχε χάσει τον δρόμο της και βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο 51ον χλμ του δρόμου Λαμίας-Ιτέας, τα οποία απέχουν πάνω απο 20χλμ  των βορείων ορίων του Δελφικού Τοπίου και βεβαίως, ο σκοπός της β' (δεύτερης)  αυτοψίας ήταν η με καλύτερη γνώση των μελών του Κ.Α.Σ. αναθεώρηση(!)  της προηγούμενης απόφασής τους, για την προστασία του Δελφικού Τοπίου.  Τότε λοιπόν, μετά την αναχώρησή τους, έριξε μιά βροχούλα στην περιοχή μας και οι δρόμοι είχαν βαφεί κόκκινοι απο την λάσπη του Βωξίτη. 
    
     Είχαμε δημοσιεύσει πολλές φωτογραφίες (25-1-2012) με αφιέρωση στο Κ.Α.Σ. το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χαρεί το πανέμορφο κοκκινοστόλισμα της πόλης μας και των δρόμων, γιατί μόλις είχε  αναχωρήσει απο την περιοχή μας, παίρνωντας μαζί του, τις καλύτερες των εντυπώσεων για το ''νοικοκυρεμένο'' έργο που παράγεται εδώ απο την εταιρεία S&B.... Και όπως μας έγινε γνωστό, η επίσκεψή του  στην περιοχή μας, έπιασε τόπο,  καθ' όσον, στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του, ενέκρινε την Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) με ψήφους 13 έναντι 2.

      Σήμερα λοιπόν, μετά από μιά συνηθισμένη βροχούλα, έγινε αυτό το οποίο περιγράφουν οι φωτογραφίες.  Αφιερωμένες εξαιρετικά λοιπόν !   Το άν θα έπρεπε αυτομάτως να δραστηριοποιηθεί η Τροχαία της περιοχής, για να προστατέψει τους οδηγούς της που κινούνται στην αρτηρία Γαλαξίδι-Ιτέα-Άμφισσα, αυτό είναι ζητούμενο εδώ και πολύ καιρό.  Επίσης, το εάν θα έπρεπε να επιβάλλει πρόστιμα στα φορτηγά της εταιρείας και στην ίδια για την μεταχείριση του οδικού άξονα ώς  δρόμο ιδιωτικής χρήσεως  και αυτό ανήκει στον χώρο του ιδεατού, καθ' όσον η έννοια της ισονομίας, έ,  όσον νάναι, έχει και κάποια ελαστικότητα για κάποιους.  Βεβαίως σε μιά τουριστική περιοχή, σε έναν τουριστικών ενδιαφερόντων Δήμο όπως είναι ο δικός μας, ο Δήμος Δελφών,  θα περιμέναμε την ακαριαία επέμβαση του Δημάρχου και της τοπικής Αντιδημάρχου.  Αντί σχολιασμού, δηλ. για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν οι αρχές μας, σας  αφήνουμε να φαντασθείτε την συμπεριφορά της εξαιρετικής  Χρυσούλας, όταν της αναφέρει ο Λάκης Λαζόπουλος  ένα συγκεκριμένο όνομα :  Πετσάλνικος;;;!!!?/@+#!!...  Έ, το ίδιο έκαναν και οι δύο... 
    
     Να σημειώσουμε εδώ ότι,  απο τις 2 Νοεμβρίου 2011 (κλεισμένοι 4 μήνες), έχει γίνει καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, (στην Γ.Γ. κα Γερακούδη) κατά της απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εγκριτική απόφαση που πήρε για την Μ.Π.Ε. της εταιρείας  S&B και ακόμη δεν υπάρχει απάντηση! 4 μήνες! Ακόμα διερευνάται το θέμα!  Πρόκειται για την ''καθοδηγητική'' συμμετοχή στην Επιτροπή,  Περιφερειακού Συμβούλου, Εργολήπτη εξωρυκτικού έργου της εταιρείας  S&B πράγμα το οποίο απαγορεύεται απο το άρθρο 172 του ''Καλλικρατικού'' Νόμου 3852/2010.

Πώς το λέγαμε παλιά; : Φωτιά στα κόκκινα ! (κόκκινος Βωξίτης γάρ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και φυσικα αν σκοτωθει κανεις
θα φταιει η.....ολισθηροτητα
του δρομου