Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΣΑΛΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΑ Η ΤΡΙΗΡΗΣ "ΟΛΥΜΠΙΑΣ"

Για το Λονδίνο και τις Η.Π.Α. σαλπάρει η τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέθεσε την τριήρη στην εταιρεία International Advantage Corporation (IAC), για χρήση αυτής ως έκθεμα την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2012, και μελλοντικά σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό, η επιλογή της εταιρείας πραγματοποιήθηκε μέσω μιας μακράς διαδικασίας ελέγχων και αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας το πλαίσιο των απαιτούμενων εγγυήσεων που πρέπει να παρασχεθούν για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η αποδοχή του αιτήματος έγινε για ευνόητους λόγους, καθώς «η τριήρης "Ολυμπιάς" αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προβολής της ιστορίας του Ναυτικού και της χώρας μας μέσω ενός συμβόλου που έχει ταυτιστεί παγκοσμίως με τη ναυτική τέχνη και την Ελλάδα», όπως αναφέρεται.

Η τριήρης θα μεταφερθεί με πλοίο στον χώρο έκθεσης και η εταιρεία έχει αναλάβει, ως «αντίτιμο» τη συντήρησή της πριν και κατά τη διάρκεια των εκθέσεων όπως και την παράδοσή της – έπειτα από περίπου ένα έτος - πάλι πλήρως συντηρημένη.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

1 σχόλιο:

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ είπε...

Από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα προιόντα της Ελλάδος η ΙΣΤΟΡΙΑ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ [Ελληνορωμαικός-Βυζαντινός] που κάποτε μεγαλούργησε με ΜΗΤΡΑ τον ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ....τώρα ''μεγαλουργεί'' ο Κομματοτραφής ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ των ΣΎΓΧΡΟΝΩΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΩΝ και το μόνο που Εξάγουν ΑΥΤΟΙ, μέσω των ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ MEDIA είναι μιά πολύ άσχημη εικόνα γιά την Ελλάδα και τους Έλληνες που δύσκολα θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε στο μέλλον.Η ασυναίσθητη αντιπαράθεση μεταξύ του ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ και του έργου ΗΜΩΝ μας βρίσκει τρομακτικά ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΥΣ σε όλα τα επίπεδα είτε ΝΟΗΣΗΣ είτε ΔΡΑΣΗΣ-ΕΡΓΟΥ.Τι γίνεται τώρα;Διεκδικούμε λοιπόν ως Απόγονοι την ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ μέσω αντάξιάς ΣΚΕΨΗΣ-ΔΡΑΣΗΣ ή παραμένουμε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ του κ'.λου;;;...........Η Θεωρία του Χάους μας αποδέχεται ως σημαντικότατους παράγοντες. Ας την Αποδεχτούμε και εμείς [ ιδίως στο κομάτι της σημαντικότητας ακόμη και της ελαχίστης κατά την αντίληψη μας ΔΡΑΣΗΣ] και ας συνδράμουμε γιά το καλύτερο. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ειναι ΣΠΑΝΙΟΣ ΧΩΡΟΣ απ΄όπου αντλούν κομμάτι ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ.