Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!



Τελικά όλα δείχνουν ότι όσοι έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν το ελληνικό κράτος και να μην στείλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό θα βρεθούν... κουρεμένοι
11.000 επενδυτές κάτοχοι ομολόγων ως και 100.000 ευρώ τελικά φαίνεται πως δεν γλιτώνουν το PSI και μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με μεγαλοκαταθέτες πιστωτικά ιδρύματα και κερδοσκόπους.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup δεν θα υπάρξει, όπως συμφωνήσαμε με τον κύριο Βενιζέλο, έμμεση ή άμεση ευνοϊκή μεταχείριση για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που “κουρεύτηκαν”.

Ερωτηθείς για το θέμα της αποζημίωσης των φυσικών προσώπων τα οποία έχουν στη διάθεσή τους ελληνικά κρατικά ομόλογα, ο Ε. Βενιζέλος επισήμανε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά αποζημίωση αλλά και ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά στην Αθήνα. Ανέφερε, τέλος, πως σε ό,τι αφορά το λεγόμενο ειδικό ή δεσμευμένο λογαριασμό μέσω του οποίου θα αποπληρώνεται το Ελληνικό χρέος, αυτός θα πρέπει να υιοθετηθεί από την Ελληνική Βουλή εντός του Απριλίου, όπως είναι η απαίτηση της Ευρωομάδας.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει περιθώριο άλλης μεταχείρισης όπως είχε αφήσει να διαφανεί ο υπουργός Οικονομικών και έτσι τώρα κάτοχοι ομολόγων, που αποφάσισαν να επενδύσουν 100.000 θα βρεθούν με νέα ομόλογα αξίας 50.000 μέσα σε μια νύχτα.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: