Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ



Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει η ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 13-14 βαθμούς Κελσίου στις κεντρικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει ώς τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 6 με 8 μποφόρ.

Την Τρίτη στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές, όμως, ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: