Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ


Στην Ελβετία οι έρευνες για την κλοπή στην Αρχαία Ολυμπία

Στην Ελβετία στρέφονται οι έρευνες της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, για τον εντοπισμό των αρχαιοτήτων που εκλάπησαν από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον Φεβρουάριο.
Όπως δημοσιεύουν τα "Νέα", πληροφορία αναφέρει πως πολλά από τα κλεμμένα αντικείμενα βρίσκονται στην Ελβετία, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ότι η κλοπή ήταν ερασιτεχνική.
Τα εκθέματα που συνδέονται με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων μπορούν να έχουν πολλούς πιθανούς αγοραστές στον χώρο των σημαντικών συλλεκτών αρχαιοτήτων.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που προϊόντα αρχαιοκαπηλίας ταξιδεύουν στην Ελβετία ή που Έλληνες αρχαιοκάπηλοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη χώρα ως ενδιάμεσο σταθμό, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με τις 44 συλλήψεις. Είναι σίγουρα μια πληροφορία που εξετάζουμε πολύ σοβαρά και έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή των ομολόγων διωκτικών Αρχών", δηλώνει στα Νέα ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ακόμη, ότι σε πολλές περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας, η Ελβετία έχει αποδειχθεί ένας σημαντικός σταθμός προτού τα κλεμμένα αντικείμενα μεταφερθούν είτε σε ιδιωτικές συλλογές είτε στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία ή την Ολλανδία όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτηση αρχαιοτήτων όπως αυτές που εκλάπησαν από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών

ΠΗΓΗ: http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: