Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ κου ΠΕΠΟΝΗ!

Διαστάσεις γιγαντιαίου σκανδάλου λαμβάνει η διαπλεκόμενη σχέση τραπεζιτών και εκκλησιαστικών παραγόντων, με επιχειρηματίες που έχουν αγοράσει ή εκμεταλλεύονται τα «φιλέτα» της παραλίας. Μια σειρά από «μαύρα συμβόλαια», που αφορούν στην αγορά και την εκμετάλλευση χρυσοφόρων εκτάσεων, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά από τεκμηριωμένες καταγγελίες για όργιο παρανομιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ι», πέντε καυτοί φάκελοι με σκάνδαλα της παραλιακής αναμένεται να απασχολήσουν λίαν συντόμως τη Δικαιοσύνη, ενώ μια σειρά μεγαλόσχημοι παράγοντες πρόκειται να περάσουν την πόρτα του ανακριτή, και να αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο πρώτος καυτός φάκελος αφορά στην αγοραπωλησία εκτάσεων, οι οποίες δεν έχουν καθαρούς τίτλους και χαρακτηρίζονται «γκρίζα» οικόπεδα. Στην κατεύθυνση αυτή, η έρευνα επικεντρώνεται σε κρατικούς υπαλλήλους. κυρίως σε όσους υπηρετούν σε πολεοδομίες, σε παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε επιχειρηματίες που εμπλέκονται στις αγορές.

Ο δεύτερος καυτός φάκελος έχει σχέση με πώληση καθώς και ενοικίαση εκτάσεων, από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε επιχειρηματίες. Οι καταγγελίες και η έρευνα αφορούν το τίμημα και τις διαδικασίες με τις οποίες έγιναν οι μεταβιβάσεις, ενώ μέσω συντονισμένων κινήσεων τόσο η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος όσο και η ΕΥΠ αναζητούν το πολιτικό χρήμα που έπεσε για μίζες στις μεγάλες αυτές δουλειές της παραλίας.

Ο τρίτος φάκελος αφορά μεγάλη έκταση στην περιοχή της Βουλιαγμένης, την οποία εκκλησιαστικοί παράγοντες διαπραγματεύονται για πώληση με επενδυτικό σχήμα του Κατάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική Εκκλησία και το αραβικό επενδυτικό σχήμα έχει αναλάβει ο γνωστός μεσάζων οπλικών συστημάτων Τζορτζ Χάλακ, ο οποίος είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος στα Εμιράτα. Στον ίδιο φάκελο περιλαμβάνεται και η έκταση στην Πεντέλη, την οποία η Εκκλησία επιχειρεί να αξιοποιήσει επιχειρηματικά δημιουργώντας πάρκο φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εκτάσεις της Βουλιαγμένης, την πώληση των οποίων διαπραγματεύεται η Εκκλησία, δεν έχουν καθαρούς τίτλους, ενώ οι εκτάσεις της Πεντέλης δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αξιοποιηθούν.

Ο τέταρτος φάκελος αφορά «μαύρο συμβόλαιο» της Εκκλησίας με γνωστό επιχειρηματία της νύχτας, ο οποίος έχει νοικιάσει έκταση στην παραλία της Βάρκιζας, αλλά στη συνέχεια, με την ανοχή γνωστών εκκλησιαστικών παραγόντων, καταπάτησε τριπλάσια έκταση από αυτή που εμφανίζεται στα συμβόλαια. Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της σύμβασης που υπέγραψε η Εθνική Τράπεζα με μεγάλο επιχειρηματία της νύχτας, η οποία περιλαμβάνει σειρά καταχρηστικών όρων που συνιστούν καραμπινάτη περίπτωση απιστίας.

Ο πέμπτος φάκελος περιλαμβάνει συγγενείς δημάρχων και παρένθετα πρόσωπα που λυμαίνονται δημόσιες εκτάσεις στην παραλιακή, έχοντας εξασφαλίσει την προστασία δημάρχων και την ιδιότυπη ασυλία από τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες. Η έρευνα επικεντρώνεται σε 26 επιχειρήσεις οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχονται εμμέσως από πρόσωπα που έχουν θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό.
 
ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: