Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


Αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εφόσον δεν αναιρεθεί νομοθετικά η εξαίρεσή τους από το επίδομα εκλογικής αποζημίωσης, εξέλιξη η οποία αν τελικά υλοποιηθεί αναμένεται να πορκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις επόμενες εκλογές!


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος, οι υπάλληλοι δεν πρόκειται να προσέλθουν στην προετοιμασία των εκλογών, ακόμη κι αν διαταχθεί επιστράτευση. Οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ α' βαθμού είναι υπεύθυνοι για την έκδοση πιστοποιητικών εγγραφής στα δημοτολόγια, τη μεταφορά σάκων με ψηφοδέλτια και καλπών, την προετοιμασία εκλογικών κέντρων κ.ά.
Σε γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την Τετάρτη, αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σε εξώδικη γνωστοποίηση που απέστειλε η ΠΟΕ- ΟΤΑ προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και υπουργό Οικονομικών, πρόεδρο και μέλη ΔΣ της ΚΕΔΕ, σημειώνεται ότι με τον νόμο 4051/2012 εξαιρούνται της εκλογικής αποζημίωσης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αν και είχε υπάρξει, προ της ψήφισης του νόμου, δέσμευση για τροποποίηση της σχετική διάταξης.

Η επιλογή αυτή των υπουργών χαρακτηρίζεται «άδικη και άνιση, μάς αναγκάζει να προχωρήσουμε σε αποχή από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, διεξαγωγή των εκλογών και μεταφορά των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν».
ΠΗΓΗ: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/






Δεν υπάρχουν σχόλια: