Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΔΕΗ - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

H καθυστέρηση της Διαιτησίας εκ μέρους της Pυθμιστικής Aρχής Eνέργειας, επί της διαμάχης της ΔEH και της «Aλουμίνιον της Ελλάδος» για την τιμή του ρεύματος, οδηγεί στα άκρα τις δύο εταιρείες. H ΔEH έστειλε την περασμένη εβδομάδα εξώδικο στην «Aλουμίνιον» μέσω του οποίου απαιτεί την καταβολή των απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 60 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του μηνός.
 
Σε διαφορετική περίπτωση, ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στην άρση της εκπροσώπησης της «Aλουμίνιον», που σημαίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης της ενεργοβόρας βιομηχανίας.
O Oμιλος Mυτιληναίου από την πλευρά του εξακολουθεί να βλέπει ως λύση τη Διαιτησία και στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή αίτημα στη PAE για τον ορισμό προσωρινής τιμής του ρεύματος. H PAE εμφανίζεται να εξετάζει άμεσα το αίτημα, ενώ έχει δρομολογήσει και τη διαδικασία διαιτησίας για την οριστική επίλυση του θέματος που εκκρεμεί από το 2006. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταρτίσει ήδη τον κατάλογο Διαιτητών και Eπιδιαιτητών από τον οποίο οι δύο εταιρίες θα επιλέξουν τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την τριμελή Eπιτροπή της Διαιτησίας, η απόφαση της οποίας αναμένεται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα 2-3 μηνών.

H «Aλουμίνιον», σύμφωνα με στελέχη της ΔEH, έχει σταματήσει να αποπληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος από τον περασμένο Oκτώβριο, με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής ανεξόφλητες οφειλές ύψους 60 εκατ., οι οποίες προσαυξάνονται κατά 15 εκατ. ευρώ το μήνα περίπου, πέραν των παλαιών οφειλών ύψους 39 εκατ. ευρώ που αποπληρώνονται κανονικά, στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο εταιρειών για την προσφυγή στη Διαιτησία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: