Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 10ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΕΛΚΕΘΕ





Δελτίο Τύπου


     Πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα το Σάββατο 21-4-2012 η απο καιρού προγραμματισθείσα συνάντηση Περιβαλλοντικών Συλλόγων  πόλεων, των βορείων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου. Τον συντονισμό και την οργάνωση είχαν αναλάβει ο Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ'' και η Ομοσπονδία Συλλόγων Κορινθιακού η ''ΑΛΚΥΩΝ''.  Συζητήθηκαν τα προβλήματα κατά περιοχές, ακούστηκαν απόψεις και εξελίξεις για τις δράσεις οι οποίες είχαν αναληφθεί απο τους Συλλόγους, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και βεβαίως προτάσεις για τις επόμενες είτε  κοινές  είτε μονομερείς  ενέργειες, με σκοπό πάντα την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου.  Διαπιστώθηκε από όλους η απουσία της αρωγής του Ελληνικού Δημοσίου απο οποιανδήποτε περιβαλλοντική δράση και βεβαίως η απαθής έως και μεροληπτική στάση Υπηρεσιακών Παραγόντων και Αρμοδίων έναντι των πάσης φύσεως παραβάσεων και παραβιάσεων της Νομοθεσίας και των Συμβάσεων για το περιβάλλον.

     Η συνάντηση κατεγράφει  (video) από  Γερμανικό  τηλεοπτικό συνεργείο και θα αποτελέσει τμήμα ενός ντοκυματέρ με θέμα την ρύπανση των  βόρειων ακτών του Κορινθιακού Κόλπου.

     Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη 10-5-2012 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί το 10ον Πανελλήνιο Συμπόσιο  Ωκεανογραφίας και Αλιείας του ΕΛΚΕΘΕ...  Εκεί θα  αναπτύξουν τις απόψεις τους και τα  περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες,  7 Σύλλογοι απο πόλεις πέριξ του Κορινθιακού Κόλπου, με ακροατήριο Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και  άλλους Επιστήμονες ειδικευμένους σε θέματα  Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.  Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνεται και ο Σύλλογος ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ''. Επίσης εντός των επομένων ημερών, αναμένεται η  οριστικοποίηση  συνάντησης  Συλλόγων,  με καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Ιτέα, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας θαλασσίου πάρκου στον κόλπο της Ιτέας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και καλά κάνετε! Το λογικό θα ήταν η Δημοτική αρχή να κινητοποιήσει και τις πέτρες για το καλό περιβάλλον του τόπου και όχι να μαθαίνει απο τα blogs το τι κάνουν οι Σύλλογοι για αυτό. Θα μου πείτε, εάν ο σκοπος της εκλογής τους είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων που καταστρέφουν το περιβάλλον, με τί καρδιά και δύναμη να τα βάλουν με τον εργοδότη τους; Είμαστε χαμένοι απο χέρι λοιπόν;