Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ι΄ ΕΠΚΑ ΔΕΛΦΩΝ: «ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΔΕΛΦΟΙ»-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Δελτίο τύπου



     Τον Μάρτιο του 2012 εντάχθηκε το έργο «Ψηφιακοί Δελφοί»  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Είχε προηγηθεί η κατάθεση του τεχνικού δελτίου από την Ι’ ΕΠΚΑ το Δεκέμβριο του 2011.Το έργο αφορά το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών Οι ψηφιακές εφαρμογές που προτείνονται θα εντείνουν τη βιωματική μάθηση και τη βιωματική σύνδεση με το χώρο, τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες, ενώ τα εκπαιδευτικά-ψυχαγωγικά εργαλεία θα αγγίξουν τις νεότερες γενιές δημιουργώντας μια διαρκή σχέση τους με το χώρο και τις αξίες που αναπτύχθηκαν στους Δελφούς.

     Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι αρχές προστασίας των χώρων και των αξιών που αυτές εκπροσωπούν σύμφωνα με τις επιταγές της UNESCO, ενώ θα δημιουργηθούν υποδομές για την υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης. Παράλληλα θα ενισχυθούν τα κριτήρια εισαγωγής των Δελφών στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θα αναδειχθεί η οικουμενική διάσταση του χώρου με την παροχή πληροφοριών τόσο για τη γεωγραφία και γεωμορφολογία της ευρύτερης περιοχής όσο και για το ιστορικό πλαίσιο που ανέδειξε τους Δελφούς σε «ομφαλό της γης».

     Το συνολικό εγκεκριμένο κόστος του έργου, για το οποίο θα γίνει εντός του 2012 διεθνής διαγωνισμός από το ΥΠΠΟΤ,  είναι 210.000 Ευρώ. Αναλυτική παρουσίασή του θα γίνει σύντομα από την Ι' ΕΠΚΑ,-


Ι' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: