Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Πληροφορίες: ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, τηλ: 22653 50548
                    ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, τηλ: 22653 50547

Άμφισσα, 10 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ – ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ


Φαινολογικά στάδια: Σε όλες τις περιοχές έχει ξεκινήσει η βλάστηση, η οποία καθυστέρησε πολύ φέτος λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ:
Συμπτώματα: Το άκαρι προσβάλλει κυρίως τις λεμονιές και προκαλεί σοβαρές ζημιές στα ανθοφόρα και ξυλοφόρα μάτια, με αποτέλεσμα την εμφάνιση παραμορφωμένων φύλλων και καρπών.


Συστάσεις: Στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται προσβολές από την προηγούμενη χρονιά, να γίνει ψεκασμός μέχρι η νέα βλάστηση να αποκτήσει μήκος 3-5 εκ. και οπωσδήποτε πριν την άνθηση.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΣ:
Διαπιστώσεις: Στα δενδροκομεία που γίνονται πολλές επεμβάσεις με εντομοκτόνα συχνά παρατηρούνται προσβολές από Κόκκινο τετράνυχο.


Συστάσεις: Ψεκασμός στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται προσβολές.


ΕΡΙΩΔΗΣ ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ - ΦΥΛΛΟΚΝΙΣΤΗΣ:
Συστάσεις: Αυτή την εποχή δεν συνιστάται καμιά χημική επέμβαση, παρά μόνον καλλιεργητικά μέτρα για περιορισμό της φυλλικής επιφάνειας, όπως αφαίρεση των λαίμαργων και προσβεβλημένων βλαστών καθώς και αποφυγή υπερβολικών αζωτούχων λιπάνσεων.


ΚΑΠΝΙΑ:
Συστάσεις,Φάρμακα: Στα δενδροκομεία που έχει δημιουργηθεί Καπνιά (μαυρίλα) από προσβολές του Εριώδη αλευρώδη ή διάφορων κοκκοειδών, χρειάζεται να γίνει ψεκασμός πριν την άνθηση με ένα χαλκούχο σκεύασμα.


Σημ. 1: Για την επιλογή του κατάλληλου φυτοφαρμάκου, ζητήστε τη συμβουλή γεωπόνου. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των φυτοφαρμάκων.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΥΛΤΑΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: