Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: ΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ Η “ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” - ΦΩΤΟ




Στάση στην Ιτέα έκανε χθες η “Πορεία προς την Αθήνα για την πραγματική Δημοκρατία”. Η πορεία ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας με προορισμό την Αθήνα όπου και θα φτάσει στις αρχές Μαΐου. Η πορεία σήμερα θα βρίσκεται στους Δελφούς στις 5 το απόγευμα.



Ποιοι είμαστε;

Είμαστε δεκάδες άνθρωποι, από διάφορες εθνικότητες που πορευόμαστε από τη Νίκαια (Γαλλία) ως την Αθήνα. Έχουμε ήδη πορευτεί 1700 χμ στην Ιταλία περνώντας από διάφορες πόλεις (Γένοβα, Μπολόνια, Φλωρεντία, Ρώμη, Νάπολη, Μπάρι, οργανώνοντας Λαϊκές Συνελεύσεις μαζί με τους κατοίκους των πόλεων αυτών .Στην Ελλάδα η πορεία μας συνεχίζεται από την Ηγουμενίτσα με τελικό σκοπό την Αθήνα.

Γιατί κάνουμε πορεία ;

Στο πλαίσιο της επιτήρησης στην οποία μπήκε η Ελλάδα και κατόπιν η Ιταλία, επιθυμούμε να εκφράσουμε την υποστήριξη μας προς αυτούς τους λαούς που αγωνίζονται και να δημιουργήσουμε μια σύγκλιση κινημάτων σε διεθνές επίπεδο. Η μεθοδολογία είναι ειρηνική αλλά σταθερή, αποφασιστική και καθορισμένη πάνω στις βάσεις της ενεργητικής συμμετοχής.

Μέσω των λαϊκών συνελεύσεων ο πρώτος μας στόχος είναι να απελευθερώσουμε για να επανακτήσουμε τον πολιτικό λόγο με τη συνάντηση, την ανταλλαγή , τη μαρτυρία και την έρευνα που μας οδηγεί στην ατομική και συλλογική σκέψη, ώστε να προταθούν εναλλακτικές λύσεις για το αδιέξοδο του καπιταλιστικού συστήματος. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας άμεσης δημοκρατίας, που να βασίζεται στην αρχή της οριζοντιότητας, για να αντιτεθούμε στην εξουσιοδοτημένη να παίρνει αποφάσεις εξουσία της υποτιθέμενης αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που κατευθύνεται από την παγκοσμιοποιημένη οικονομική κερδοσκοπία. Πιστεύουμε στην πολιτική ανυπακοή, που δεν βασίζεται πλέον στο ζήτημα του τί είναι νόμιμο ή παράνομο, αλλά τί μας φαίνεται δίκαιο ή άδικο.
Στα μέσα του Γενάρη πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Λαϊκή Συνέλευση στη Ρώμη, όπου παρουσιάστηκε η συλλογική δουλειά που έγινε στη διάρκεια της πορείας, οργανώθηκαν διάφορες συνελεύσεις, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και δράσεις όπως "το Καρναβάλι του Συστήματος", και η κατάληψη του Βατικανό.

Καλούμε να πάρετε μέρος στην πορεία που θα φτάσει στην Αθήνα στις αρχές του Μάη και να συμμετάσχετε στην "Διεθνή Συνέλευση Πολιτών (Agora), που θα πραγματοποιηθεί από τις 5-15 Μάη στην Αθήνα.

Για μια ανάλυση του παγκόσμιου μέσα από την κατανόηση του τοπικού(σήμερα στην Ελλάδα).














Δεν υπάρχουν σχόλια: