Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΙΤΕΑ: Λ. ΗΡΩΩΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣ Γ. ΛΑΊΝΗ-ΚΟΛΛΙΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!



     Εχθές (3-4-2012)  επήραμε μέσω  e-mail  επιστολή της κας Αντιδημάρχου, απάντηση στα άρθρα μας, της   22-3-2012 και 24-3-2012 σχετικά με την ''μπάρα'' η οποία τοποθετήθηκε στην διασταύρωση της (δευτερευούσης) Εθνικής οδού Ιτέας-Ναυπάκτου, με την προέκταση της Λεωφόρου Ηρώων.     

     Την επιστολή καθώς και τα συν/να έγγραφα, δημοσιεύσαμε αμέσως και μάλιστα ασχολίαστα.   Σαφώς  και  η απάντηση της κας Λαΐνη, δεν είναι σε θέση να ''αποκαταστήσει'' την αλήθεια, πολύ δε περισσότερο να μας διορθώσει έστω  και κατ' ελάχιστον στα γραφόμενα μας.  Για τον λόγο όμως του ότι, δεχθήκαμε πλήθος σχολίων και τηλεφωνημάτων από επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί επαρκώς, το τί προσπαθούσε να εξηγήσει η κα Λαΐνη, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα, αναλύοντας και επεξηγώντας κατά την γνώμη μας, τα γενόμενα περί την ''μπάρα'' στην Λεωφόρο Ηρώων.  

     Ενδώσαμε  όμως στον πειρασμό, να σχολιάσουμε τώρα, δύο σημεία από την επιστολή της κας Αντιδημάρχου :

α.  Είναι εγωιστικό  και μη σύνηθες, το να χρησιμοποιείται  α' ενικό πρόσωπο σε επιστολή Δημόσιου Φορέα, δίκην διαγγέλματος  και μάλιστα με την χρήση της κτητικής αντωνυμίας ''μου'', να ακολουθεί το ουσιαστικό ''συμπατριώτες'', δημιουργώντας την εντύπωση της ιδιοκτησίας.
β.  Προφανώς πρόκειται περί  εκ παραδρομής,  χρησιμοποίηση λάθος  λέξης (και μάλιστα με έντονη γραφή) στην  πρόταση  ''...ιδιαίτερα και κέραια την σύνδεση...''  καθ' όσον, η έννοια της επιτυχημένης, συγχρονισμένης και αποκλειστικής συνάμα (σύνδεσης),  περιγράφεται από την λέξη ''καίρια''.  Η αναγραφείσα, έστω και παρατονισμένη λέξη, σημαίνει στίγμα, τελεία, ή ακόμη και Ραδιοκυματοδέκτη (αντένα).

     Επί της ουσίας όμως, η κα Αντιδήμαρχος μας πληροφορεί, ότι με το υπ' αριθ. 2818/7-2-2011 έγγραφο του Δήμου Δελφών (δηλ. 1 μήνα μετά την ανάληψη  καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής), εστάλλει μία  Μελέτη της κας Μαριάννας Ανδρεάδη (εξ Αθηνών), με θέμα την ισόπεδη σύνδεση της Λ. Ηρώων (μόνον), με τον δρόμο Ιτέας-Ναυπάκτου, προς την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας /Δ.Ε.Σ.Ε..   Την οποία όμως Μελέτη, η Δ.Ε.Σ.Ε. την επέστρεψε ως απαράδεκτη  στις 28-2-2011, καθ' όσον, εκτός του ότι την έκρινε παντελώς ανεπαρκή (κάπως έτσι την περιγράφει), ήταν  ανέλεγκτη και αθεώρητη από τον ίδιο τον Δήμο!..

     Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το υπ' αρ. 54047/510/21-9-2011(μετά από 7 μήνες απραξίας για το θέμα),  γνωρίζει στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (κα Γαζή), ότι πλέον με απόφαση του Περιφερειάρχη, η αρμοδιότητα για εκπόνηση και έγκριση Μελετών  του άρθρου 52 του Κ.Ο.Κ. έχει μεταφερθεί στις Περιφερειακές Ενότητες και άρα για το θέμα της Λ. Ηρώων έπρεπε νε επιληφθεί η Π. Ενότητα Φωκίδας. Έκρινε δε απαραίτητη (η Περιφέρεια Σ.Ε.) την τοποθέτηση  στηθαίου στο επίμαχο σημείο, έως ότου διευθετηθεί το θέμα του κόμβου.   Τέλος, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφ. Ενότητας  Φωκίδας με έγγραφό της προς τον Δήμο Δελφών από τις 4-10-2011, γνωστοποιεί ότι ΘΑ  τοποθετήσει  στηθαία στην Λ. Ηρώων,  απειλή  την  οποία και  πραγματοποίησε  μετά από 5,5 μήνες (πεντέμισι μήνες),  στις 21-3-2012.

     Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Δελφών και οι Υπηρεσίες του, ακόμα ψάχνονται  με επιστολές  μεταξύ τους, για το τί θα γίνει με την Μελέτη της κας Μαριάννας Ανδρεάδη.... Καλή Διασταύρωση!...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ:




Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΛΑΪΝΗ:



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσει κανένας την αντιδήμαρχο Λαίνη.Ντρεπόμαστε που μας εκπροσωπεί, ντρεπόμαστε που την ψηφίσαμε,λυπόμαστε για την όμορφη πόλη μας.

Ανώνυμος είπε...

Μπορει κάποιος να μάθει ελληνικά στην κυρια Λαίνη; Αμάν πια με τις παπαρδέλες της! Βέβαια, συνοδεύουν το ύφος και την πολιτεία της, αλλά νά βρε αδέρφια, κάποιος να της πεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και άνθρωποι που μιλάνε ελληνικά...