Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΔΩΣΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ 100.000 ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ!



Ε, δεν πάμε καλά. Ε, δεν είναι με τα σωστά τους οι άνθρωποι.



Ναι. Έχω βγει από τα ρούχα μου. Και πώς να μη βγω όταν τους ακούω στις επίσημες παράτες τους να δηλώνουν –και να μην ντρέπονται- ότι Έλληνες επιχειρηματίες έδωσαν 100.000 δουλειές σε Βούλγαρους;!



Το είπε ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ μετά τη συνάντησή του με τον δικό μας. Οι άνθρωποι είναι τόσο αλλού, που μας τσαμπουνάνε ως επίτευγμα ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις κατά δεκάδες τα μάζεψαν κι έφυγαν για τη γειτονική χώρα. Ότι έβαλαν λουκέτα στα εργοστάσιά τους στην Ελλάδα, άφησαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους στο δρόμο, άφησαν αυτούς και τις οικογένειές τους να πεινάσουν και πήγαν και χάρισαν τις δουλειές στους Βούλγαρους. Αλλά, όχι, αυτοί είναι υπερήφανοι γιατί, λέει, αναπτύσσονται οι Ελληνο-βουλγαρικές οικονομικές σχέσεις. Και δεν ντρέπονται…



Δηλαδή, πώς πρέπει να αντιδράσει ο μέσος Έλληνας που δεν ξέρει αν θα έχει να πάρει γάλα στα παιδιά του στο τέλος του μήνα, που τον έχουν εξαθλιώσει, που τον έχουν εξευτελίσει, όταν επαίρονται κι από πάνω που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας στη… Βουλγαρία; Δεν όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εξηγήσει στον Βούλγαρο ομόλογό του ότι αυτές οι δηλώσεις είναι τουλάχιστον εμπρηστικές, όταν ο Έλληνας πεινάει;



Και μη βρεθεί κανείς που θα μου πει ότι αυτές οι θέσεις εργασίας ήταν για φτηνά χέρια και, άρα, ήταν ούτως ή άλλως χαμένες για την Ελλάδα. Διότι:

1.Όταν, όντως, κάποια τμήματα της παραγωγής μεταναστεύουν αναγκαστικά για χώρες (ακόμη πιο) φτηνού κόστους, τα κράτη που σέβονται τον εαυτό τους φροντίζουν να δημιουργήσουν άλλες, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας που θα τις αντικαταστήσουν. Και η Apple κατασκευάζει το iphone στην Κίνα πλέον, αλλά ψάξτε να δείτε πόσες δουλειές δημιούργησε στις ΗΠΑ η παραγωγή applications για το super-gadget της εταιρείας…

2.Κι αν έφυγαν από την Ελλάδα τα φασόν, επένδυσε κανείς στη δημιουργία τμημάτων design, έρευνας και ανάπτυξης που θα απασχολούσαν νέους Ελληνες επιστήμονες, οι οποίοι –ενώ έχουν περγαμηνές και προσόντα πολύ καλύτερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους- αναγκάζονται να ξενιτευτούν;

3.Κι αν κάποιες από τις δουλειές αυτές έφυγαν σε αναζήτηση (πιο) εξευτελιστικών μεροκάματων, σίγουρα δεν ήταν όλες. Ακόμη και η Βουλγαρία –δυστυχώς- έχει λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερη διαφθορά από την Ελλάδα. Γι’ αυτό φεύγουν οι δουλειές.

4.Και, στο τέλος-τέλος, που είναι ο πατριωτισμός μας; Όντως, το κράτος, οι πολιτικοί μας, οι κυβερνήσεις μας τα έχουν κάνει θάλασσα. Όντως, έχουν καταστρέψει τη χώρα, είτε για να κλέψουν, είτε για να επανεκλεγούν, είτε απλά από ασχετοσύνη. Όμως, την ώρα που ο επιχειρηματίας έβαζε το λουκέτο, για να κερδίσει μερικά ευρώ παραπάνω μεταφέροντας τις μπίζνες του στη Βουλγαρία, τον τόπο του δεν τον πόνεσε; Θα μου πείτε: το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν είναι έτσι. Όχι για όλους. Γιατί ορισμένοι επιμένουν, ακόμη και σήμερα, να βάζουν πρώτα την πατρίδα και μετά τα ευρώ: Φειδάς, Κορρές, Apivita, Bic, Herbal Tea, Κρι-Κρι είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που επιμένουν να κρατούν τα εργοστάσιά τους στην Ελλάδα, να δίνουν δουλειά σε Έλληνες, να μην κάνουν απολύσεις, αλλά αντίθετα να προσλαμβάνουν και να δίνουν αυξήσεις, να αγοράζουν ελληνικές πρώτες ύλες, να επενδύουν σε έρευνα, ανάπτυξη και σε νέους Έλληνες επιστήμονες. Αυτές τις εταιρείες παρουσιάζει κάθε εβδομάδα η στήλη του newsbomb.gr «Ψωνίζουμε Ελληνικά». Για να ξέρουμε όλοι ποιοι φροντίζουν την πατρίδα μας. Για να τους φροντίσουμε κι εμείς με τη σειρά μας. Γιατί έτσι, τα κεφάλαια, οι θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη μένουν στην Ελλάδα μας.



1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

KAI AΛΛΕΣ 100.ΟΟΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.