Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

200 ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ!


200 λουκέτα στο Δημόσιο τον Αύγουστο – Απολύσεις θέλει η τρόικα

Ήδη και μόνο με τις συγχωνεύσεις των πρώτων οργανισμών και νομικών προσώπων 5.256 υπάλληλοι βρίσκονται στον αέρα. Η κυβερνητική πρόθεση είναι άμεσα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, μέσα στις επόμενες 40 ημέρες δηλαδή να μπουν λουκέτα σε άλλους 200 φορείς και οργανισμούς και έτσι ο αριθμός των υπαλλήλων θα αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο.Η εξαγγελία της Κυβέρνησης ότι δεν κινδυνεύει η θέση και το μέλλον των υπαλλήλων δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο σε αυτές τις εξελίξεις καθώς όλα γίνονται υπό το βλέμμα της τρόικας η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει παρεκκλίσεις από τον κανόνα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Τι σημαίνει αυτό;

Χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας μέσα στο οποίο είναι δυστυχώς πολύ πιθανό να πέσουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Το υπουργείο διαβεβαιώνει πως το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών που συγχωνεύονται ή καταργούνται δεν απολύεται αλλά μετακινείται σε θέση αντίστοιχη των προσόντων του και των αναγκών του δημοσίου.

Αυτή είναι η “ανάγνωση” της Ελληνικής πλευράς. Η τρόικα “διαβάζει” αλλιώς τη συμφωνία, το μνημόνιο δηλαδή. Οποιαδήποτε μετάταξη θεωρείται πρόσληψη και έτσι εμπίπτει στον κανόνα περιορισμού των προσλήψεων και εδώ αναμένεται εμπλοκή.

Η τρόικα θα απαιτήσει να προωθηθεί σε νέες θέσεις ένα μικρό μόνο μέρος των υπαλλήλων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των υπαλλήλων να έχει πρόβλημα Επιπροσθέτως η θέση των υπαλλήλων θα έχει καταργηθεί και έτσι παρακάμπτεται και το συνταγματικό κόλλημα για την απόλυσή τους.Η διαπραγμάτευση θα είναι κρίσιμη και στη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι μάλλον επικρατέστερο το σενάριο να “περάσει” η άποψη των τροικανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: