Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ROLLING STONES! – ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


Στις 12 Ιουλίου του 1962 οι Rolling Stones που τότε ονομάζονταν The Rollin' Stones έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση παίζοντας μουσική για το κοινό του κλαμπ Marquee στο Λονδίνο.
Στη σκηνή του περίφημου κλαμπ το συγκρότημα είχε την εξής σύνθεση: Μπράιαν Τζόουνς και Κιθ Ρίτσαρντς (κιθάρα), Μικ Τζάγκερ (φωνητικά), Ιαν Στιούαρτ (πιάνο), Ντικ Τέιλορ (μπάσο) και Τόνι Τσάπμαν (ντραμς).
Το νέο τότε συγκρότημα έπαιξε τραγούδια άλλων καλλιτεχνών: «Kansas City», «Baby What's wrong», «Confessin' The Blues», «Bright Lights Big City», «Dust my Blues», «Down the road apiece» και κράτησαν για το τέλος το «Happy Home».
Το εξώφυλλο της επετειακής έκδοσης «The Rolling Stones: 50» που κυκλοφόρησε σήμερα
Πέρασαν 50 χρόνια και εξακολουθούν να είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της ροκ. Κάτι σαν παλιά μετοχή, από εκείνες που δεν τις πουλάς ποτέ, γιατί η αξία τους είναι ανυπολόγιστη σε κάθε νέο κύκλο εργασιών.
Οπως δηλαδή συμβαίνει σήμερα που οι Rolling Stones επιμελήθηκαν και διάλεξαν μόνοι τους ποιες φωτογραφίες θα περιέχει η επετειακή έκδοση των 350 σελίδων «The Rolling Stones: 50» που κυκλοφόρησε χθες από τον οίκο Thames & Hudson. Και η οποία θα συνοδεύσει ως κατάλογος την ομώνυμη έκθεση που ανοίγει σήμερα στο Σόμερσετ Χάους στο Λονδίνο και διαρκεί έως τις 27 Αυγούστου.
---------------------------------
Παρακολουθείστε ένα βίντεο με το υπέροχο τραγούδι HARLEM SHUFFLE από το άλμπουμ DIRTY WORK που κυκλοφόρησε το 1986 δηλαδή σχεδόν στα μισά της πορείας αυτού του μεγάλου συγκροτήματος ή τους γερόλυκους του rock όπως τους αποκαλούν πολλοί.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: