Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ZDF
Μέρκελ: Η έκθεση της τρόικας θα καθορίσει τα επόμενα βήματα στην Ελλάδα

Από την Έκθεση της τρόικας για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα θα εξαρτηθούν και τα μελλοντικά βήματα, τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της «θερινής συνέντευξης» που παραχώρησε νωρίτερα απόψε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.


Μέρκελ: Η έκθεση της τρόικας θα καθορίσει τα επόμενα βήματα στην Ελλάδα
Σε ό,τι αφορά την «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίδεται στην Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

Βολές από τον Γιούνκερ
Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την πλευρά του θεωρεί μοιραία για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας πιθανή καθυστέρηση της απόφασης του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου για την έγκριση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο αυριανό Spiegel, ο πρόεδρος του Eurogroup παραπέμπει στην επόμενη έκθεση της τρόικας για τη μελλοντική στάση των Ευρωπαίων έναντι της χώρας μας, ενώ λέει ανοικτά ότι η ελληνική κυβέρnηση δεν εφάρμοσε, το πρόγραμμα όπως αυτό είχε συμφωνηθεί.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: