Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!


Σχέδιο συγκεκριμένων κύκλων - αν και κακοστημένο - φαίνεται ότι είναι η ανακίνηση του τρελού σεναρίου περί δήθεν κατάληψης ...τουρκικών νησιών από την Ελλάδα.


Και αυτό διότι μετά τα ...τρία συνεχή άρθρα της εφημερίδας ''Γενίτσαγ'' με την συνέντευξη-παραλήρημα του εθνικιστή απόστρατου συνταγματάρχη Ούμιτ Γιάλιν - έγραψε σχετικά το OnAlert- τώρα την σκυτάλη πήρε ο αρθρογράφος της εφημερίδας ''Μιλλί Γκαζέτε'' : Στην πρώτη της σελίδα και με τον ολοσέλιδο τίτλο «Σιωπηρή κατάληψη» και υπέρτιτλο «Η Ελλάδα υψώνει σημαίες στα νησιά μας…Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση σιωπούν» καταχωρεί άρθρο του κ. Μετίν Χασιρτζί, παρεμφερές με όσα  έγραφε η προαναφερθείσα εφημερίδα με εμφανή στόχο ''να στήσει θέμα'' και να ''ωθήσει'' κύκλους σε κλιμάκωση!

Μάλιστα - λειτουργώντας προβοκατόρικα- γράφει ότι μεταξύ των δύο χωρών , μετά τα Ιμια, βρίσκεται στα πρόθυρα μια νέα κρίση για το θέμα των νησιών που έχει ''καταλάβει'' η Ελλάδα. Εκτός αν δεν είναι προβοκάτσια και πράγματι ξέρει κάτι από τα σχέδια κάποιων και της ξέφυγε...

Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται ότι η Ελλάδα καταλαμβάνοντας, μετά το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι στα παράλια του Αιγαίου, και το νησί Αρκοί της Τουρκίας, ύψωσε σημαία. Στο νησί - γράφει μπερδεύοντας διαφορετικά πράγματα - υπάρχει και η Εκκλησία της Ελλάδας στην οποία έχει απευθείας δικαιοδοσία και το <<Πατριαρχείο Φαναρίου>>.

Στην ιστοσελίδα δε του Πατριαρχείου, συνεχίζει, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι όχι μόνο αυτά τα τρία νησιά, αλλά και τα άλλα μικρά νησιά είναι υπό την «άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου» . Η διατύπωση αυτή , σχολιάζεται, σημαίνει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τις ...καταλήψεις νησιών.

Μετά την κρίση των Ιμίων, το 1996 - συνεχίζει - τώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μια νέα κρίση και προσθέτει ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Τουρκία προς την Ελλάδα, «που ύψωσε ελληνική σημαία στα τρία νησιά μας». Ακόμα αναφέρει ότι η Ελλάδα η οποία ''καταλαμβάνει'' τα νησιά συστηματικά από το 2004, εγκαθιστά σ’ αυτά στρατιώτες. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Ελλάδας, γράφει.

Η ''κατάληψη'' τριών νησιών μας από την Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκεται στην ημερησία διάταξη των τούρκικων ΜΜΕ, συνεχίζει, τα οποία είχαν ξεσηκώσει την κοινή γνώμη και έγραφαν επί πολλές ημέρες στη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων. Τώρα οι σχετικές ειδήσεις στα ΜΜΕ είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Η δε κυβέρνηση που δεν έχει άλλο θέμα εξωτερικής πολιτικής εκτός από τη Συρία, αδιαφορεί για τις ελληνικές ''καταλήψεις'', συνεχίζει τον χαβά. Η αδιαφορία αυτή της (τουρκικής ) κυβέρνησης, ισχυρίζεται, συμφέρει περισσότερο τους Έλληνες. Η κοινωνική και πολιτική αδιαφορία αλείφει με βούτυρο το ψωμί των Ελλήνων.

Στη συνέχεια παραπέμπει σε εσωτερική σελίδα όπου ο αρθρογράφος κάνει μεγαλύτερη αναφορά στα όσα είπε ο απόστρατος συνταγματάρχης , Ούμιτ Γιάλιν ( στη Γενίτσαγ). Ακόμα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είχε καταλάβει το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι το 2004 και ισχυρίζεται ότι παρόλο και σε παλαιούς χάρτες φαίνεται πως τα νησιά αυτά είναι ...τουρκικό έδαφος, η Ελλάδα δεν έκανε πίσω.

Τέλος ,ως απαραίτητο ''κερασάκι στην τούρτα'', αναφέρει ότι ενώ σημειώνονται οι εξελίξεις αυτές, το Ισραήλ ετοιμάζεται για κοινή άσκηση με ελληνικές ναυτικές δυνάμεις στο Αιγαίο και αναφέρει ότι αυτή θα γίνει με πραγματικά πυρά και θα συντονίζεται από τα ραντάρ στην Πάρνηθα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: