Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ;;

Με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της χαμηλής πληρότητας 50 μονάδων που προκαλεί οικονομική αιμορραγία, το υπουργείο Υγείας προχωρά το σχέδιο της συνένωσης, της αλλαγής χρήσης ή της παραχώρησης νοσοκομείων σε ιδιώτες.
Στο στόχαστρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους”, βρίσκονται 30 μονάδες της περιφέρειας και της Αττικής που εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας.
Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Κρεστένων με πληρότητα μόλις 6%, Ληξουρίου με πληρότητα στο 14% και τουλάχιστον 30 ακόμα τα οποία λειτουργούν με πληρότητα κοντά στο 50%.
Χαρακτηριστική και η περίπτωση του νοσοκομείου Ναυπλίου που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Άργους.

Η συγχώνευσή τους και η αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου Ναυπλίου, σύμφωνα με μελέτη του προϊσταμένου προσωπικού του νοσοκομείου του Άργους, θα απέφεραν σημαντικό όφελος, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες που οι πολίτες σήμερα αναζητούν εκτός νομού.
Αλλαγή χρήσης αναμένεται να γίνει και στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, το οποίο έχει πληρότητα 40%, και θεωρείται ότι επικαλύπτεται από το Κρατικό της Νίκαιας με πληρότητα 81% και το Αττικόν, η πληρότητα του οποίου αγγίζει το 119%.
Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία σκόπευε να το μετατρέψει σε μονάδα χημειοθεραπείας με ξενώνα, με την σημερινή ηγεσία να έχει αποσπάσει από το Αττικόν 30 εργαζομένους προκειμένου να λειτουργήσουν εκεί τριάντα μονάδες.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η αλλαγή χρήσης του Σπηλιοπούλειου για το οποίο έχουν γίνει προτάσεις μετατροπής σε μονάδα φροντίδας καρκινοπαθών τελικού σταδίου.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύριο βάρος νοσοκομειακής περίθαλψης σηκώνουν σήμερα περίπου 20 νοσοκομεία.

Πάνω από 50 αντιμετωπίζουν απλά περιστατικά και εμφανίζουν πληρότητα κοντά στο 50%.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα νοσοκομεία Παμμακαριστός, Πατησίων, Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Γ.Ν. Άμφισσας, Λευκάδας και Πρέβεζας.
Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα πυρετώδεις συσκέψεις για το θέμα και επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα

ΠΗΓΗ: http://avradoridas.wordpress.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει πια, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα του μνημονίου δημοσιεύονται ανόητες οικονομικές μελέτες και προτείνονται ακόμη πιο ηλίθιες λύσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε να επισκεφτούμε εκτάκτως το Νοσοκομείο Αμφισσας και εκπλαγήκαμε από την άριστη αντιμετώπιση του περιστατικού τόσο του δικού μας, όσο και των υπόλοιπων ασθενών που ήσαν εκεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Κύριοι πολιτικοί και οικονομολόγοι εκτός από το κύρος των αμφιβητούμενων -έχει αποδειχτεί περίτρανα και εκ των αποτελεσμάτων αυτό- υπάρχουν και οι πολίτες και τα δικαιώματά τους και πρώτα από όλα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια και την Υγεία. Δεν είναι οι αποστάσεις οι ίδιες ούτε και η πρόσβαση εύκολη στα Νοσοκομεία που τόσο εύκολα προτείνονται για συγχωνεύσεις. Το Νοσοκομείο μας πρέπει να προστατευτεί σαν κόρη οφθαλμού. Και μην ξεχνάτε εμείς τους φόρους μας και τις ασφαλιστικές μας εισφορές τα πληρώνουμε και με το παραπάνω.

CHRIS είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ Η ΕΚΑΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ . ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ , ΑΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ . ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΙΧ