Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΕΝΤΟΛΗ «ΜΑΧΗΣ» ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!



Εντολή μάχης δίνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου


Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνουν στην κυβέρνηση οι πολίτες να παραμείνει η χώρα σταθερή στο αίτημα για διαπραγμάτευση των όρων ανεξάρτητα με τους κινδύνους που αυτό μπορεί να δημιουργήσει ως προς τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ.

Υπέρ της διαπραγμάτευσης συγκεκριμένα τάσσεται το 73,9% των πολιτών και μόνο το 15,5% λέει "αποδοχή των όρων της τρόικας χωρίς περαιτέρω διαπραγμάτευση". Μάλιστα, οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για τη "Real News", θεωρούν ότι γνωρίζουν τόσο τα όρια της διαπραγμάτευσης όσο και τη στάση που θα τηρήσει εν τέλει η τρόικα.

Το 26,4% πιστεύει ότι θα δοθεί διετής επιμήκυνση, ενώ το 34% εκτιμά ότι η τρόικα θα διαπραγματευθεί κάποιους όρους. Αντιθέτως, το 32,6% εμφανίζεται "απογοητευμένο" ως προς την πιθανότητα να δεχθεί η τρόικα διαπραγμάτευση.

Αρνητικά τοποθετούνται οι πολίτες και ως προς το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να πετύχει αλλαγές στο μνημόνιο: το 60,8% λέει "όχι, δεν θα τα καταφέρει" και 35,6% απαντά "ναι, θα τα καταφέρει". Πάντως, σχεδόν 6 στους 10 πολίτες θεωρούν απίθανη την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Έξι στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, έναντι 31,5% που διαφωνεί με την ιδέα. Υπέρ της πλήρους παραχώρησης και αποχώρησης του κράτους τάσσεται το 17% των πολιτών, την ώρα που η πλειοψηφία, σε ποσοστό 52,6% ζητά να δοθεί μόνο το management και να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος.

Δύο στους δέκα πολίτες δεν επιθυμούν καμιά αλλαγή στο ισχύον καθεστώς της δημόσιας περιουσίας. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες ως προς τα προσδοκώμενα οφέλη από της αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σε ποσοστό 37,7% έχουν πειστεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ το 34,8% εκτιμά ότι θα βοηθήσουν στη μείωση του χρέους. Στο κεφάλαιο των ιδιωτικοποιήσεων έχει αξία και η άποψη των ερωτηθέντων για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι όσοι δεν υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον θα λογοδοτήσουν για λεηλασία.

Σε ποσοστό 53,7% οι πολίτες εκτιμούν ότι παρόμοιες δηλώσεις αποθαρρύνουν μελλοντικούς επενδυτές, αν και - σε άλλη ερώτηση - το 52% πιστεύει ότι οι δηλώσεις Τσίπρα θα κάνουν πιο προσεκτικούς όσους εμπλακούν στις διαδικασίες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΧΗΣ?ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ?