Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο κος ΣΑΒΒΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΚΑΚΗ



TRAGIC…..UNDERGROUND......!!!

Σχολιάζοντας την μακροσκελή παρέμβαση του κ. Δρακάκη ,σχετικά με τους «Ήχους του Δάσους» ,έχω να υπενθυμίσω και επισημάνω τα εξής:



1. Ο κ. Δρακάκης στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Δελφών (Συνεδρίαση 18 Ιουλίου 2012),σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Η Ώρα της Φωκίδας», αναρωτήθηκε λέγοντας μεταξύ  άλλων :«ο Δήμος πρέπει να πληρώνει τη διασκέδαση του καθενός, του κάθε δημότη που θέλει να απομακρυνθεί, να συνευρεθεί με την κοπελιά του, να πάρει τη μαστούρα του και να πάει να βρεθεί μέσα στο δάσος ;; » ,δικαιολογώντας έτσι την αρνητική του ψήφο στην επιχορήγηση της εν λόγω εκδήλωσης.

2. Λειτουργώντας σαν ενεργός πολίτης αυτού του Δήμου και σαν γονιός δύο παιδιών που συμμετέχουν στους «ΗΧΟΥΣ  ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»  αντέδρασα (στο ελάχιστο που μπορούσα και μπορώ να κάνω), στηλιτεύοντας την απαράδεκτη και προσβλητική αυτή τοποθέτηση (Εφημερίδα «Η Ώρα της Φωκίδας»/Σάββατο 21-Κυριακή 22 Ιουλίου 2012/Σελίδα 2-ΣΧΟΛΙΑ- «κατάσταση……. tragic”),λέγοντας:

«Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Η κατάστασή τους τελικά είναι τραγική, όσο αφορά τη λειτουργία τους στο Δήμο.

Τα μαύρα του τα χάλια αποδεικνύεται ότι έχει ο συνδυασμός του κ. Καραχάλιου.

Δεν φτάνει που δεν έχουν φανεί σαν συνδυασμός όλο αυτό το διάστημα, δεν φτάνει που δεν λειτουργούν ως όφειλαν σαν «αξιωματική αντιπολίτευση», εκτροχιάζονται και παρεκτρέπονται με ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες διαπιστώσεις και εκφράσεις.

Αναρωτήθηκαν ποτέ ότι τα παιδιά μας– τα παιδιά τους, διοργανώνουν και συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση που λέγεται «Ήχοι του Δάσους»;

Έχουν αυτή την εκτίμηση και την εντύπωση για τα παιδιά μας και τα παιδιά τους;

Γνωρίζουν τον κόπο και τον μόχθο αυτών των παιδιών για να προσελκύσουν συμμετέχοντες, κυρίως νεολαίους και να προβάλλουν και διαφημίσουν το δήμο και τον τόπο μας;

Αγνοούν ότι συνδιοργανωτές είναι η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, ο Δήμος Δελφών και η Δημοτική Ενότητα Γραβιάς; Αγνοούν ότι χορηγοί είναι η FIX Hellas, τα κανάλια MAD και MEGA, ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα FM και πολλοί άλλοι; Μάλλον αγνοούν τα τοπικά δρώμενα και δεν έχουν καμία επαφή ή «συνεύρεση» με την κοινωνία. Ίσως αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι βρίσκονται σε κατάσταση πολιτικού και αυτοδιοικητικού  «αφιονισμού», για να μην χρησιμοποιήσω την έκφραση «πολιτική και αυτοδιοικητική μαστούρα», αφού ανερυθρίαστα εκστομίζουν και στηρίζουν αυτά, καθώς κι εκείνοι που δεν αντιδρούν σε τέτοιες εκτιμήσεις και εκφράσεις.

Ντροπή και πάλι ντροπή!!!»

4. Στην απάντησή του αντί να τοποθετηθεί για την κριτική που δέχθηκε στα όσα είπε, προσπαθεί ,προκειμένου να προφυλαχθεί για τα «χειρότερα» (και να καλύψει τα «ακάλυπτα»), να «στρίψει δια του αρραβώνος», εμφανίζοντας συμπτώματα πρόσκαιρου  «πολιτικού  alzheimer», ξεχνώντας και προσπερνώντας τις προσβλητικές και  υβριστικές  εκφράσεις του.

5. Ούτε ο ίδιος ,αλλά ούτε ο συνδυασμός του φαίνεται  να κατανοούν (αφού  εμφανίζεται «αρχηγικά» με τέτοια έπαρση και  αλαζονεία ) ότι άμεσα (χθες) έπρεπε να έχουν ζητήσει  «Δημόσια Συγνώμη» για το ατόπημά τους με το να υβρίσουν, προσβάλλουν ,μειώσουν ,στοχεύσουν τα παιδιά μας –τα παιδιά τους και  όχι να παρουσιάζονται ,με περισσή υποκρισία , παραπλανητικά και  όψιμα  (και «εκ παρθενογενέσεως») σαν υπερασπιστές  δήθεν της νομιμότητας, της κάθαρσης, της κατανόησης  των  κοινωνικών προβλημάτων και των  οικονομικά αδυνάμων και  κοινωνικά  πασχόντων !!

6. Αφού έχουν απορίες για το πόσα και ποιά παιδιά συμμετείχαν στους «ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ» ,ας κοιτάξουν δίπλα τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην δουλειά τους, στην γειτονιά τους , στην πόλη τους ή στους συγγενείς , στους φίλους ,στην ίδια την οικογένειά τους  και τότε θα τους λυθούν. Θα αντιληφθούν όμως με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι βρίσκονται  μόνιμα σε κατάσταση τοπικού «UNDERGROUND» , όπως οι  συμπαθείς πρωταγωνιστές της γνωστής κινηματογραφικής  ταινίας του Κουστουρίτσα . Θα πληροφορηθούν ότι οι νεολαίοι (κυρίως) και οι άλλοι επισκέπτες , που κατηγορούν και λοιδορούν ,έδωσαν  με  υποδειγματικό τρόπο το παρόν τους κατακλύζοντας κυριολεκτικά την περιοχή και τον τόπο μας ,σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ συμμετοχής.

7. Τα «εύσημα» για το «θεάρεστο» αυτοδιοικητικό έργο που αυτοπροβάλλουν  και απαιτούν , για την «παρουσία» τους στο Δήμο Δελφών ,θα τα πάρουν σίγουρα. Τα έχουν άλλωστε κερδίσει επάξια  σε όλο τον  πολιτικό- αυτοδιοικητικό τους βίο και μάλιστα  χωρίς ανταγωνιστές. Είναι αυτά  που σχετίζονται με την  χλεύη, την  περιφρόνηση ,την αποπομπή ,την απομόνωση  και τους περιμένουν.

8. Όσο αφορά τις «καταγγελίες» τους , περί «ασύστολης σπατάλης»,« πολιτικής με ξένα κόλλυβα» κ.λ.π. ,καλά θα κάνουν να μην δίνουν βάση σε «επαγγελματίες» λασπολόγους   φίλους τους .Θα τους συνιστούσα  επίσης ότι «όταν κουνούν  το δάκτυλο τους » για να απειλήσουν ή να  καταγγείλουν , θα πρέπει  πρώτα να προβούν  σε μια  λεπτομερή  «ομφαλοσκόπησή» τους και  τότε  να  εκτιμήσουν  εάν πρέπει να  εμφανίζονται ακόμα σαν «αρχάγγελοι» της αυτοδιοίκησης .

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω  ότι δεν θα ασχοληθώ  άλλο  πλέον μαζί τους , καθώς  και με τις όποιες  «άνευ σημασίας και ουσίας» επιστολές ή «αιχμές» τους  μιας και αποδεικνύουν ότι ,δυστυχώς, η κατάστασή τους , χρήζει άλλης αντιμετώπισης και βοήθειας.

Ας τους  βοηθήσουν αυτοί που υποκαθιστούν, αντικαθιστούν και εκφράζουν.

Ουδέποτε άλλωστε είχα σχέση  φιλίας και  συνευθύνης   με «πλανόδιους-γυρολόγους» των κομμάτων και  των τοπικών συνδυασμών της αυτοδιοίκησης .Ας το κατανοήσουν και οι ίδιοι , αλλά και  οι  «ομοιοπαθείς»  φίλοι  τους .

«το γάρ πολύ της θλίψεως ,γεννά παραφροσύνην»!!

Άμφισσα 24 Ιουλίου 2012

Σάββας Γιαννοσπύρος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά να κάνω μιά ερώτηση: Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κος Δρακάκης λειτουργεί ''αντ'αυτού''. Και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με κανέναν άλλον. Είναι όμως Δημοτικός Σύμβουλος! Έχει εκλεγεί! Ο κος Γιαννοσπύρος, με ποιά ιδιότητα έχει το προνόμιο να χρησιμοποιεί το βήμα της ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ; Γιατί λογικά θα εμφανισθούν 100 άλλοι συμφωνούντες μαζί του και άλλοι 100 διαφωνούντες που θα θέλουν με την ίδια λογική να δημοσιευθούν επώνυμα οι θέσεις τους. Θα μου πείτε, εκεί που θα μπορούσε να δημοσιεύσει το σημερινό, θα τον διάβαζαν... Μήπως κάτι έρχεται ρε παιδιά και όλοι οι περί τα κοινά, το ξέρουν, εκτός απο εμάς; Λέτε;

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΠΑΦ ΚΙ ΠΟΥΦ,ΚΙ ΠΑΦ ΚΙ ΠΟΥΦ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ Π ΛΕΣ ΓΙΑΝΟΥΣΠΥΡΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΣΙΓΑ ΡΕ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΛΙΒΑΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

να σου πω τι ερχεται?
...''μαυρος κυκνος''
δεν θα εχουν ξαναγινει
αυτα που μας φερνουν