Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

giatroi
Σε πλήρη διάλυση βρίσκεται πλέον ο χώρος της υγείας και η κατάσταση που επικρατεί είναι τόσο τραγική που έχει καταντήσει το ΕΣΥ εγκληματικό για τη δημόσια υγεία!


Για πρώτη φορά, νοσοκομειακοί γιατροί παραιτούνται μαζικά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, χαρακτηρίζοντας το ΕΣΥ επικίνδυνο!

 Συγκεκριμένα, χωρίς παθολόγους μένει το νοσοκομείο Σερρών καθώς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι 10 από τους 11, αντιδρώντας στις δραματικές ελλείψεις που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και καθιστούν τις συνθήκες εγκληματικές.

Και μη θεωρήσετε ότι μένει κάποιος στη θέση του καθώς ο 11ος που βρίσκεται σε άδεια, μόλις επιστρέψει θα υποβάλλει και αυτός παραίτηση. Οι λόγοι της παραίτησης των γιατρών-όπως αναφέρονται στη σχετική αίτηση- αποδίδονται στις συνθήκες εργασίας, οι οποίες τους καθιστούν πλέον επικίνδυνους για τους ασθενείς, αλλά και για τον εαυτό τους.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση νοσοκομειακών γιατρών που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες. Στα περισσότερα νοσοκομεία το ιατρικό προσωπικό βρίσκεται στην ίδια κατάσταση αφού παίζει τη ζωή των ασθενών κορώνα γράμματα από τις ελλείψεις υλικών και προσωπικού.

Ήδη πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις συγχωνεύσεις, κινητοποιούνται ώστε να υπάρξουν συνολικές αντιδράσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: