Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 2 Ioυλίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Την Παρασκευή 6 Ιουλίου αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) στους Δελφούς. Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το 2012 περιλαμβάνει επιστημονικά συμπόσια, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εικαστική έκθεση, μουσική και θέατρο.
Ειδικότερα οργανώνονται:
· Επιστημονικό Συμπόσιο ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Από την Ακαδημία του Πλάτωνος στην Χάρτα της Μπολόνια, 6-8 Ιουλίου.
Επίσημη έναρξη: Παρασκευή 6 Ιουλίου, ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ε.Π.Κε.Δ. στους Δελφούς.
Οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της 2.400ής επετείου από την Ακαδημία του Πλάτωνα στην Αθήνα ( 388-387 π.Χ.)
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει Εικαστική Έκθεση, Μουσική, Θέατρο.
Στην κατάρτιση του προγράμματος 2012 το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών συνεργάστηκε με πολιτιστικούς φορείς κύρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των εκδηλώσεων με ταυτόχρονη συμπίεση δαπανών.

· Ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνεργασία με τη Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Δελφών) για την πραγματοποίηση του κονσέρτου O DIMITRI SHOSTAKOVICH ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΕΣ TISHCHENKO & WEINBERG με το κουαρτέτο εγχόρδων DANEL στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών το Σάββατο, 7 Ιουλίου και ώρα 21.30. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αρχαίο Θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με καλλιτεχνική εκδήλωση ύστερα από είκοσι και πλέον χρόνια.
· Η έκθεση ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΙΝΕΛΙΑ - ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ που εγκαινιάζεται την Παρασκευή στις 6 Ιουλίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Π.Κε.Δ. στους Δελφούς.
· Στο Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ, του Ε.Π.Κε.Δ. στους Δελφούς το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης θα παρουσιάσει την Παρασκευή, 6 Ιουλίου και ώρα 21.30 τη νέα του παραγωγή Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ του Ν. Γκόγκολ ενώ
· Στο θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ την Κυριακή 8 Ιουλίου και ώρα 21.30 το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα παρουσιάσει το μουσικό αφιέρωμα ΣΜΥΡΝΗ – 90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών είναι η ΕΡΤ Α.Ε.
Για την πραγματοποίηση των λοιπών θερινών εκδηλώσεων το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών συνεργάζεται με:
· το Αυτόνομο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού και με χορηγό τον ΟΠΑΠ Α.Ε., για την πραγματοποίηση των Σεμιναρίων Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, 18-28/7.
· το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής που διοργανώνει στους Δελφούς από 9 έως 15 Ιουλίου τις ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΜΟΥΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ – ART CAMPUS.
· Την Ένωση Θεάτρων της Ευρώπης και το Εθνικό Θέατρο, με στόχο την οργάνωση στους Δελφούς της ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ με θεατρικά εργαστήρια και θέμα LA GUERRE ET LA SCÈNE, στις 16-27 Αυγούστου.

Από το Γραφείο Τύπου του Ε.Π.Κε.Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: