Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! – ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ



Φίλοι από την Καρτερία,


Σας στέλνω τούτη την επιστολή, γιατί θεωρώ ότι και εσείς θα νοιώσετε το ίδιο με εμένα από αυτό που θα σας περιγράψω. Κι αν νομίζετε ότι πρέπει να το δημοσιεύσετε, τότε κάντε το.



Εχθές το βράδυ, κάθισα στον καναπέ μου, μπροστά στην τηλεόραση στο σπίτι μου, για να δω την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Είχα ανοίξει και μια μπύρα με τα σχετικά μεζεδάκια και περίμενα πώς και πώς να δώ τα παιδιά μας να μπαίνουν μέσα στο στάδιο, πρώτα από όλους και με την σημαία μας ψηλά. Σχεδόν είχα αρχίσει να συγκινούμε όταν αντίκρισα τον σημαιοφόρο μας να μπαίνει πρώτος κι άκουγα τον σχολιαστή να περιγράφει την σκηνή, μέχρι την στιγμή που σε ένα κοντινό πλάνο, είδα τον Κούβελο, τον άντρα της Ντόρας, να είναι στην πρώτη γραμμή και να χαιρετάει την κερκίδα χαμογελώντας. Μού έφυγε το ποτήρι της μπύρας από το χέρι! Τράβηξα μια κλωτσιά στο τραπεζάκι και πήγαν αλλού τα πιάτα κι αλλού οι μεζέδες! Δεν είναι δυνατόν, φώναξα, περίμενα τόσον καιρό στην ζωή μου, για να δω τον Κούβελο να κάνει παρέλαση σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να με χαιρετάει; Είναι δυνατόν; Κι όμως ήταν.

Το βλεπα και το ξανάβλεπα και ήθελα να σπάσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο και ούτε τον γνωρίζω. Τον έμαθα από τότε που θέλησε να μοιράσει το κρεβάτι της μαζί του η Ντόρα και ντε και καλά, τον είδαμε και στα δημόσια πράγματα.


Τα έβαλα όμως με το κράτος που επέτρεψε σε τέτοιου είδους ανθρώπους, αντί να βλέπουν τον κόσμο 'ριγέ', να περνάνε από την πρώτη σειρά της παρέλασης που είναι τιμή για ζωντανούς κι αποθαμένους και να χαιρετάνε χαμογελώντας την απραξία την δική μου και τον ξεπεσμό της Δημοκρατίας. Και εξηγούμαι :

Την προηγούμενη ημέρα τον άκουσα να λέει σε συνεντεύξεις όλων των καναλιών του κόσμου, ότι χωρίς να συνεδριάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, πήρε την απόφαση να μην πάει η Παπαχρήστου στο Λονδίνο, γιατί λέει είχε υποχρέωση να προστατεύσει τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Ο Ισίδωρος ο Κούβελος, είχε αναλάβει να προστατεύσει τα Ολυμπιακά Ιδεώδη!


Δεν θα σας περιγράψω τις ενέργειες της γυναίκας του σε αντίστοιχη περίπτωση γιατί δεν έχει σχέση με αυτόν. Όμως μπορώ να σας θυμίσω, τον τρόπο με τον οποίο ο Κούβελος μπήκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Είχε δοκιμάσει πολλές φορές, γιατί ο άντρας της κυρίας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη- Κούβελου, έπρεπε να είναι στο προσκήνιο και να ασχολείται με κάτι εκλεπτυσμένο. Έτσι δοκίμασε με τις 3 Ομοσπονδίες Πάγου. Αν θυμάστε, είχε κατασκευάσει 3 Ομοσπονδίες σε μιά νύχτα, με τον ίδιο δικηγόρο, με την ίδια διεύθυνση σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα και με τα ίδια πρόσωπα στα Διοικητικά Συμβούλια. Ήταν του χόκεϋ, του καλλιτεχνικού και του αγωνιστικού πατινάζ σε πάγο, ενώ αντίστοιχα ομάδες με τέτοιο αντικείμενο και εμφανίσεις σε αγώνες δεν υπήρχαν. Πλησίαζαν οι εκλογές των Ομοσπονδιών για την ανάδειξη των μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής και κάποιες Ομοσπονδίες ήταν ελεγχόμενες, αλλά έλειπαν ψήφοι για την εκλογή του Κούβελου. Εξυπακούεται οτι τα Διοικητικά συμβούλια ήταν δικοί του άνθρωποι. Υπάρχουν ονόματα. Αντέδρασε τότε ο Λάμπης ο Νικολάου και έπεισε και τον Μίνωα τον Κυριακού και τέλικά το σκηνικό δεν καρποφόρησε. Πήρε όμως δημοσιότητα. Είχαμε όμως Κυβέρνηση Ν. Δημοκρατίας και το παιδί δεν έπρεπε να μείνει απ' έξω. Και βεβαίως τακτοποιήθηκε. Εκείνη την εποχή, είχε ξεκινήσει και η ιστορία με τους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γινόντουσαν σε Λάρισσα και Βόλο και μία εταιρεία συμφερόντων του Κούβελου και ενός άλλου, άρχισε να αγοράζει οικόπεδα έξω απο τον Βόλο, εκεί που ήξεραν οτι θα γινόντουσαν τα έργα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Υπήρξε όμως αντιπαλότητα με άλλη εταιρεία και έτσι διέρρευσε το θέμα.

Ασχολήθηκε και Εισαγγελέας. Και ενώ όλοι περίμεναν ότι τουλάχιστον ο Κούβελος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, έγινε το θαύμα και ακυρώθηκαν ή αφαιρέθηκαν οι Μεσογειακοί αγώνες από την Ελλάδα. Ο διασυρμός ήταν μόνον Μεσογειακός, άρα δεν θιγήκανε τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Και βεβαίως δεν υπήρχε πλέον ο δόλος και σταμάτησε η όλη διαδικασία. Είπαμε οτι είχαμε Κυβέρνηση Ν. Δημοκρατίας.

Το χειρότερο όμως έγινε επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ με το περίφημο 1 εκ. ευρώ, το οποίο όπως αποδείχθηκε περιφερόταν ανάμεσα στην Ν. Υόρκη στο Λονδίνο και την Αθήνα, απλά όμως ο Κούβελος όπως είπε, είχε ξεχάσει να το δηλώσει στην Εφορία! Φανταστείτε έναν έλληνα με δηλωμένο εισόδημα από την δουλειά του 20.000ευρώ και να ξεχάσει να δηλώσει το ενοίκιο που παίρνει από μιά γκαρσονιέρα ,περίπου 4.000 ευρώ. Μέχρι πρωτοσέλιδο θα γίνει εκτός από το πρόστιμο. Ακούσατε εσείς τίποτα για τον Κούβελο;



Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ήτανε πίσω απ' την ελληνική σημαία, έκανε παρέλαση σαν εκπρόσωπος του ελληνικού Κράτους στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και με χαιρετούσε...

Κι εγώ έμεινα να μαζεύω τα σπασμένα από κάτω. Σίγουρα η Παπαχρήστου δεν έπρεπε να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν ήταν ανέκδοτο.

Ποιός όμως ανέλαβε εργολαβικά να καθαρίσει για λογαριασμο των Ολυμπιακών Ιδεωδών; Και μόνον για αυτό εγώ ντρέπομαι. Και σαν Έλληνας και σαν άνθρωπος.


Ένας αναγνώστης σας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι και χειρότερα είναι. Τα ίδια ένοιωσα κι εγώ με τον άνθρωπο της επιστολής. Όμως η εντύπωσή μου μετριάστηκε όταν έμαθα οτι εκείνο το βράδυ ο Κούβελος έκανε με τα κρεμμυδάκια τον Ζακ Ρόνγκ, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Με αφορμή αυτά που είπε ο Ρονγκ οτι δηλ. του ήρθαν στο νού οι προηγούμενες ολυμπιάδες, μή αναφέροντας την Αθήνα και οτι οι αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους στο Λονδίνο, ο Κούβελος τα πήρε και πήγε αμέσως στην σουϊτα του Ρόνγκ και έγινε της κακομοίρας. Τί ανύπαρκτο τον αποκάλεσε, τι γύφτουλα, τί Γαλάτη άξεστον, τί κατευθυνόμενο ανθρωπάριο, τί καιροσκόπο και τόσα άλλα που δεν περιγράφονται. Τέσσερεις σωματοφύλακες τον κρατάγανε για να μην τουλουμιάσει τον Γάλλο που τόλμησε και έθιξε τα ολυμπιακά ιδεώδη. Και αν δεν φωνάζανε τον Καπράλο να ζητήσει συγνώμη για λογαριασμό του Ισίδωρου, θα είχαν ματαιωθεί οι αγώνες. Έτσι άρχισε να αλλάζει η γνώμη μου για τον Ισίδωρο. Και δεν θα με πείραζε να τον δώ και στο Υπουργείο Πολιτισμού σαν υπεύθυνο προστασίας των Ολυμπιακών ιδεωδών και των αθλητικών εγκαταστάσεων...
Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι που έμαθα οτι στο γήπεδο, συναντήθηκαν απο μακρυά βέβαια, με την Γιάννα (αυτήν που καθόταν δίπλα στην Ελισάβετ) κι αυτή χωρίς να πεί τίποτα, ξεράθηκε στα γέλια.