Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ: «ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ «ΛΑΡΝΑΚΙ» ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ»





Ανεξάρτητοι Έλληνες Φωκίδας

“Με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να συνυπάρξει για την Ιτέα μεταλλευτική δραστηριότητα και τουριστική ανάπτυξη”



Παρατηρούμε τον τελευταίο χρόνο τις αντιδράσεις συλλόγων και κατοίκων για ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί θα λέγαμε την Ιτέα και τους κατοίκους της εδώ και πολλά χρόνια. Πράγματι σε μια ευαίσθητη περιοχή της Φωκίδας, την Ιτέα μια σύγχρονη πόλη με πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, που είναι το μοναδικό τουριστικό λιμάνι του Κορινθιακού κόλπου, πύλη εισόδου για το Ιερό των Δελφών, μια περιοχή το “ΛΑΡΝΑΚΙ” σίγουρα είναι μια οπτική και ακουστική παραφωνία.


Το αν μπορούν να συνυπάρξουν τουρισμός και μεταλλευτικές δραστηριότητες, αυτό πρέπει να το δούμε μέσα από τα μάτια των επισκεπτών της περιοχής. Διαβάζοντας δημοσιεύματα από ευρωπαϊκά έντυπα διαπιστώνουμε χαρακτηρισμούς που δεν κολακεύουν την Ιτέα.

Πηγαίνοντας στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, παρατηρούμε ότι, η ανεργία στην Ελλάδα σημειώνει μεγάλα ποσοστά στις περιοχές που υπάρχουν εξορύξεις και χαμηλά στις περιοχές που χαρακτηρίζονται τουριστικές.

Η τελευταία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υπόσχεται πολλά όπως άλλωστε και η προηγούμενη πριν δέκα περίπου χρόνια, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Καμία βελτίωση στο περιβάλλον  που, περιβάλλον και τουρισμός πρέπει να συμβαδίζουν.

'Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο και η προσφυγή στο ΣτΕ κατοίκων και συλλόγων της περιοχής Ιτέας για το ταλανίζον θέμα "ΛΑΡΝΑΚΙ" το οποίο και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα ανακολουθίας νόμων και έργων.

Πρέπει να τηρηθούν οι Νόμοι για το περιβάλλον, να υπάρχει από πλευράς πολιτείας ίση αντιμετώπιση κατοίκων επιχειρήσεων τουρισμού και μεταλλευτικών επιχειρήσεων, κάτι που στην περιοχή μας δεν συμβαίνει.

Με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να συνυπάρξει για την Ιτέα μεταλλευτική δραστηριότητα και τουριστική ανάπτυξη. Η Ιτέα είναι τουριστική περιοχή και πρέπει να παραμείνει.


ΠΗΓΗ Εφημερίδα: «Η ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: