Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΟΜΗ ΦΩΚΙΔΑΣ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Εθνικής Αντιστάσεως 13,
33100 Άμφισσα, τηλ. 22650-22924
Φαξ: 22650-22600, email: ekpsfoki@otenet.gr


Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης &
Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας
στην Φωκίδα
2012-2013

Πολυτροπική Παρουσίαση του έργου του ομοτ. καθηγητή Ψυχιατρικής- Παιδοψυχιατρικής, Π. Σακελλαρόπουλου

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, Αγία Ευθυμία

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος», διοργανώνουν στα πλαίσια των Σκαριμπείων, ημερίδα με τίτλο «Χρόνος, Φθορά και Υπέρβαση μέσω του δημιουργικού έργου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Ευθυμίας, ώρα προσέλευσης 19.00.

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Ν. Φωκίδας που έχει ως γενικό σκοπό την αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και την ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Ειδικός στόχος της ημερίδας είναι η ανασκόπηση των 30 χρόνων της παρουσίας του Π. Σακελλαρόπουλου στο Ν. Φωκίδας και η παρουσίαση του έργου του με πολυτροπική μορφή. Επίσης στόχος είναι να αναδειχθεί η σημασία που έχει η προαγωγή της ψυχικής υγείας βασισμένη στις αρχές της Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχιατρικής μέσα από το έργο που επιτελεί η Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Ν. Φωκίδας όλα αυτά τα χρόνια και η ευθύνη που έχουμε όλοι στη συνέχιση της φροντίδας των ψυχικά ασθενών.

Στο τέλος της ημερίδας θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον ομοτ. Καθηγητή Ψυχιατρικής - Παιδοψυχιατρικής, κ. Π. Σακελλαρόπουλο από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος», κ. Σπύρο Κυριάκη.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να παρευρεθείτε στην ημερίδα που διοργανώνει η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος»,

με τίτλο «Χρόνος, Φθορά και Υπέρβαση μέσω του δημιουργικού έργου»,

την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Ευθυμίας, ώρα 19.00.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης &

Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγεία στη Φωκίδα (ΕΣΠΑ 2007-2013) και των Σκαριμπείων.

Στην ημερίδα θα αναδειχθεί η σημασία που έχει η προαγωγή της ψυχικής υγείας βασισμένη στις αρχές της Κοινωνικής και Κοινοτικής Ψυχιατρικής, μέσα από το έργο που επιτελεί η Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. Ν. Φωκίδας όλα αυτά τα χρόνια και η ευθύνη που έχουμε όλοι

στη συνέχιση της φροντίδας των ψυχικά ασθενών. Επίσης θα γίνει ανασκόπηση των 30 χρόνων της παρουσίας του ομοτ. καθηγητή Ψυχιατρικής - Παιδοψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλου στο Ν. Φωκίδας και παρουσίαση του έργου του.

Στο τέλος της ημερίδας θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον κ. Π. Σακελλαρόπουλο

από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος», κ. Σπύρο Κυριάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: