Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ: “ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ”



- "Αλλάξτε επιτέλους το φορολογικό - Καταργήστε τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων"
- "Μειώστε την γραφειοκρατία - Απλοποιήστε την έναρξη νέων επιχειρήσεων"
- "Έχουμε μπροστά μας δύσβατα μονοπάτια τα οποία πρέπει να καθαρίσουμε το συντομότερο"
- "Πολύ δύσκολο να βελτιωθεί η ελληνική οικονομία ακόμα και αν προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις, αν δεν βελτιωθεί η σχέση έσοδα - έξοδα"

Ο επικεφαλής της task force στην Ελλάδα, Χόρστ Ράϊχενμπαχ ήταν ξεκάθαρος: «Θα πρέπει ο δημόσιος τομέας να περιοριστεί κατά 25% μέσα στα επόμενα χρόνια».

Λιγότερο αισιόδοξος από άλλες φορές είπε: "Έχουμε μπροστά μας δύσβατα μονοπάτια τα οποία πρέπει να καθαρίσουμε το συντομότερο" και συνέχισε: "Πολύ δύσκολο να βελτιωθεί η ελληνική οικονομία ακόμα και αν προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις, αν δεν βελτιωθεί η σχέση έσοδα - έξοδα".

Μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει ο Economist είπε ότι δεν θα γίνουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη.
"Η διαδικασία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας θα απαιτήσει χρόνο", είπε χαρακτηριστικά.
Είπε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και να εστιάσει στις αποκρατικοποιήσεις.

Ειδικά για τα φορολογικά έσοδα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή Βρετανών και Γερμανών τεχνοκρατών στη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου. Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων.

Για το Δημόσιο είπε ότι ο ΟΟΣΑ και γάλλοι εμπειρογνώμονες επεξεργάζονται ήδη αλλαγές με στόχο τη ταχύτερη λήψη αποφάσεων και τη μείωση του διοικητικού βάρους κατά 25%.

Επανέλαβε όλα αυτά που ακούμε εδώ και χρόνια αλλά δεν γίνονται όπως:

Την ανάγκη για απλοποίηση διαδικασιών για την έναρξη νέων επιχειρήσεων, ώστε να υιοθετηθούν βέλτιστες πρακτικές, ενώ είπε ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις σε κλάδους όπως αυτοί της οικοδομής, του τουρισμού, του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου.

Μέσα στον Ιούλιο θα έρθουν στην Ελλάδα Ολλανδοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να παράσχουν τεχνικές συμβουλές για την ανάπτυξη του κλάδου των εξαγωγών, ενώ σημείωσε πως από τον περασμένο Απρίλιο έχει κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση λεπτομερής έκθεση ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση της διοικητικής γραφειοκρατίας στις διασυνοριακές συναλλαγές, όπως τα τελωνεία.








1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ.Η ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.