Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΗΛ. ΔΑΡΑΔΗΜΟΥ



Ο Ηλίας Δαραδήμος συνυπέγραψε με το Δήμαρχο Δελφών Νίκο Φουσέκη το προσύμφωνο της δωρεάς της συλλογής του, στο υπό σύσταση Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού.

Την Παρασκευή 05.Ιουλίου.2012, ο Χρισσαϊτης συλλέκτης Ηλίας Δαραδήμος συνυπέγραψε με το Δήμαρχο Δελφών Νίκο Φουσέκη το με αριθμό 11.753 «Προσύμφωνο Δωρεάς εν ζωή Κινητών πραγμάτων», της Συμβολαιογράφου Αμφίσσης κ. Χρυσάνθης Αβραμίκου - Κουτρολίκου, με το οποίο ορίζονται οι όροι της δωρεάς της συλλογής του στο Λαογραφικό Μουσείο του Χρισσού. Η συλλογή περιλαμβάνει συνολικά περίπου 230 αντικείμενα και αποτελείται από αυθεντικές και πλήρεις παραδοσιακές και λαϊκές φορεσιές, σπάνιες γκραβούρες της Φωκίδας, σπάνιες φωτογραφίες και έγγραφα του 19ου αιώνα, έπιπλα, σκεύη και μουσικά όργανα.

Η συλλογή πρόκειται να εκτεθεί στο λαογραφικό μουσείο του Χρισσού που θα στεγαστεί στο Δημοτικό Σχολείο, που μετασκευάζεται γι αυτό το σκοπό. Το μουσείο προβλέπεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2013.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Δελφών παρέλαβε πριν από μερικές εβδομάδες την σχετική μελέτη «καταγραφής, αποτύπωσης και τεκμηρίωσης των εκθεμάτων του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού», από την μουσειολόγο κ. Δέσποινα Πικοπούλου – Τσολάκη.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, δήλωσε σχετικά:

«….Με συνέπεια ολοκληρώνουμε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις για την λειτουργία των λαογραφικών μουσείων Αμφίσσης και Χρισσού, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό. Επίσης ενεργούμε για την προώθηση και ολοκλήρωση των μελετών των λαογραφικών και ιστορικών μουσείων της Καστριώτισσας, της Δεσφίνας και της Πολυδρόσου. Η αναβάθμιση της λειτουργίας του λαογραφικού μουσείου Γαλαξειδίου είναι επίσης στις προτεραιότητές μας. Τα ιστορικά μουσεία, Τα λαογραφικά μουσεία και οι πινακοθήκες στο Δήμο μας αποτελούν ιστορικό και λαογραφικό προϊόν υψηλής αξίας που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια εμπλουτισμού του συνολικού τουριστικού προϊόντος που προσφέρει ο Δήμος Δελφών στους επισκέπτες του».

Από το Γραφείο Τύπου





Δεν υπάρχουν σχόλια: