Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


Tεράστιο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν εκδηλώσει εννέα μεγάλες εταιρείες με σκοπό την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, σήμερα το μεσημέρι κατατέθηκαν 9 προσφορές από κοινοπρακτικά σχήματα αποτελούμενα από ελληνικούς και ξένους ομίλους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά και την Ιταλία.

Μεγάλη έκπληξη σύμφωνα με ιθύνοντες της αγοράς, προκάλεσε η συμμετοχή της Schlumberger, που είναι η κορυφαία εταιρία γεωτρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα αναφέρουν ότι η είσοδος της Schlumberger στο ελληνικό ενεργειακό «παιχνίδι» θα αποτελέσει «κράχτη» και για άλλες παρόμοιου βεληνεκούς εταιρίες να ενδιαφερθούν για κοιτάσματα και σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειας .

Ειδικότερα οι προσφορές που κατατέθηκαν είναι οι εξής:

1. Ιωάννινα :

ΕΛΠΕ–Edison (Ιταλία)- Melrose Resources (Βρετανία)
Energean Oil (εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου) - Petra Petroleum (Καναδάς) και Schlumberger - Arctic- Hunter Energy- KO Enterprises
 Chariot Oil and Gas

2. Κατάκολο:

Energean Oil - Troian Oil (Βρετανία) – Schlumberger
Greek Oil Energy Ventures.

3. Πατραϊκός Κόλπος :

ΕΛΠΕ –Edison –Melrose
Chariot (Βρετανία)
Energean Oil- -Troian Oil- Schlumberger



1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΑΔΙΚΕΣ, ΕΙΤΕ ΑΓΓΛΙΚΕΣ,ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ.