Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ! ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!



Το έλλειμμα εσωτερικής ασφάλειας που βιώνει η χώρα ανάγκασε για πρώτη φορά τους πολίτες μιας επαρχιακής περιοχής να αυτό-οργανωθούν σε ένοπλες ομάδες περιφρούρησης των ζωών και των περιουσιών τους.

Οι πρώτες ένοπλες ομάδες αυτοπροστασίας πολιτών έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή του Μοσχοχωρίου Λαμίας και ήρθαν ως αποτέλεσμα επιθέσεων αλλοδαπών σε κατοίκους της περιοχής και λεηλασίας των αγροτικών τους μηχανημάτων επί καθημερινής βάσεως!

Οι πολίτες έχουν ζητήσει αύξηση της αστυνομικής παρουσίας, αλλά το αίτημα τους είχε περιορισμένη ανταπόκριση καθώς δεν υπάρχουν ούτε αρκετοί αστυνομικοί, ενώ και τα οχήματα που έχουν είναι περιορισμένα καθώς λίγα λειτουργούν λόγω έλλειψης κονδυλίων συντήρησης.

Έτσι η αυτοοργάνωση σε μονάδες αυτοάμυνας ήταν μονόδρομος: Περίπου τριάντα ένοπλοι κάτοικοι έχουν οργανώσει ομάδες περιφρούρησης και εκτελούν περιπολίες με τις κυνηγετικές τους καραμπίνες στα χωράφια για να εντοπίσουν τους δράστες που προκαλούν μεγάλες φθορές στα μηχανήματα, ξηλώνοντας τα καλώδια για να βγάλουν μπαταρίες ή αντλώντας πετρέλαιο από τα ντεπόζιτα ή ξηλώνοντας χάλκινα καλώδια.

Οι ζημιές  χρειάζονται τουλάχιστον δυο  ή τρεις ημέρες για να αποκατασταθούν, πέρα από το κόστος αντικατάστασης, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι διακόπτεται η καλλιέργεια και το πότισμα των χωραφιών με αποτέλεσμα  οι αγρότες να βρίσκονται στο  χείλος της οικονομικής καταστροφής.  Έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το  νόμο στα χέρια τους, με απρόβλεπτη  κατάληξη στην περίπτωση που  εμπλακούν σε μάχη με τους αλλοδαπούς κακοποιούς.

Οι ομάδες αυτοπροστασίας έχουν στελεχωθεί κυρίως από νέους της περιοχής που έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις ή από μεγαλύτερους που γνωρίζουν καλά την χρήση πυροβόλων όπλων. Οι ομάδες είναι συνήθως τριών ατόμων και οι περιπολίες τους έχουν μειώσει τις κλοπές κατά 80% ήδη από τις πρώτες ημέρες!





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι είναι αυτά που γράφετε; Εδώ η είδηση είναι μία κι εσείς αποπροσανατολίζετε τον κόσμο! 4 Γίγαντες συναντήθηκαν για μπάνιο και για ψάρια στον Αγιο Σπυρίδωνα Δωρίδας με τον προβληματισμό δημιουργίας κόμματος αριστεροκεντροδεξιάς απόχρωσης για να βγεί ο κοσμάκης απο το αδιέξοδο, κι εσείς λέτε για εθνοφύλακες; Ο μέγιστος Λοβέρδος με τον τεράστιο Θάνο, φάγανε μαζί κι εσείς μιλάτε για την κατάντια του κράτους; Είναι δυνατόν;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΕΣ ! ΠΑΛΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ !!! Υ.Γ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΙΣΣΑ ΠΙΠΟΥΛΑ κ.λ.π. ΑΛΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ! ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ !!!