Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΑΡΤΕΡΙΑ» κος ΔΗΜ. ΚΟΥΤΡΟΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ



''Το ''Λαρνάκι'' εμποδίζει την Τουριστική Ανάπτυξη της πόλεως της Ιτέας;''


Το ερώτημα θα ήταν δυνατόν, να είναι και αντίστροφο: ''Η Τουριστική Ανάπτυξη της Ιτέας, εμποδίζει την Βιομηχανική Ανάπτυξη στο ''Λαρνάκι''; Δέν θα ήταν εύλογο δηλαδή, ο επιχειρηματίας, η εταιρεία του οποίου εδράζεται και δραστηριοποιείται στην περιοχή για πάνω απο 50 χρόνια, να απευθύνει το ερώτημα, μαζί με την δυσαρέσκειά του προς τους ανακινούντες το θέμα; Μην λησμονούμε οτι, για το συγκεκριμένο διάστημα, δεν υπήρξε ίχνος αντίστασης κατά του τρόπου δραστηριοποίησής του, τόσον από Αιρετούς όσον και απο την επίσημη Πολιτεία. Και οτι επίσης κατά την δεκαετία του '70, οι εργαζόμενοι (υπάλληλοι) στην εταιρεία, υπερέβαιναν κατα πολύ τους 1.000, ενώ σήμερα εγγίζουν τους 350(μαζί με τους εργολάβους). Είναι δυνατόν όμως;


Το σίγουρο είναι οτι οι καιροί και οι συνθήκες, έχουν αλλάξει δραματικά και οτι αν δεν υπάρξει προσαρμογή των πάντων στα νέα δεδομένα, οι επιπτώσεις στους κατοίκους και γενικά στον τόπο, θα είναι προς το χειρότερο και το επαχθέστερο. Η απάντηση όμως και στα δύο αμφίδρομα ερωτήματα είναι απλή και εμφανής και ευρίσκεται στην απάντηση μιάς άλλης και επίσης απλής ερώτησης: ''ποιός κερδίζε στην πρώτη και ποιός στην δεύτερη περίπτωση;'' Δηλ. στην περίπτωση της ''τουριστικοποίησης'' της περιοχής, ποιός θα κερδίσει και τί, ενώ στην περίπτωση της ''βιομηχανοποίησής'' της, ποιός θα είναι ο κερδισμένος; Δέν προτίθεμαι να αναλύσω το θέμα το οποίο όχι μόνον είναι γνωστό, αλλά είναι και οφθαλμοφανές όσον αφορά τα συμπέρασμά του.

Ήρθε όμως η Κ.Υ.Α.11508/4-6-2009 ''Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για την Βιομηχανία'' (με προεξάρχοντα τον τότε ΥΠΕΧΩΔΕ κο Σουφλιά) όπου στο παράρτημα 1 σελ.113 για τον Νομό Φωκίδος λέει : ''....το ζεύγος των κλάδων 13/27 (μεταλλούχα μεταλλεύματα-παραγωγή βασικών μετάλλων) δημιουργεί τοπικά δυνητικές ασυμβατότητες με την Τουριστική Ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην ευρύτερη ζώνη των Δελφών. Είναι σκόπιμος ο λεπτομερής σχεδιασμός των χρήσεων γής στο ανατολικό τμήμα του Νομού.'' Οι παρατηρήσεις εδώ είναι 2 : α/ αναφέρεται η ασυμβατότητα μεταξύ του Τουρισμού και της Εξωρυκτικής Βιομηχανίας και β/ παροτρύνει η ΚΥΑ τον λεπτομερή σχεδιασμό χρήσεων γής, μιάς και εκκρεμμεί ο λεπτομερής καθορισμός των Τουριστικών περιοχών του Νομού.


Ταυτοχρόνως υπογράφεται και η ΚΥΑ 24208/4-6-2009 ''Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό'' στις σελίδες της οποίας δεν υπάρχει καμμία αναφορά για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, όπου όμως στη τελευταία παράγραφο της σελ. 12 αναφέρει : ''όπου...δεν προκύπτουν με σαφήνεια τα όρια των... περιοχών του άρθρου αυτού, η ακριβής οριοθέτησής τους θα γίνει στο πλαίσιο του υποκείμενου σχεδιασμού ήτοι με Γ.Π.Σ. ή Σ.Χ.Ο.Α.Π. ή άλλα σχέδια χρήσεων γής.'' Δηλ. η ΚΥΑ για το Ειδικό Χωροταξικό Τουρισμού, αναγνωρίζει οτι δεν υφίσταται καθορισμός τουριστικών περιοχών για την περιοχή μας.


Εδώ όμως πρέπει να σημειωθεί ότι η Ιτέα έχει χαρακτηρισθεί ώς τουριστική πόλη με το 899 Προεδρικό Διάταγμα απο το 1976 και οτι ενώ, όπως εξηγήθηκε παραπάνω, αναμένεται και η σύνταξη της Μελέτης για τον εκ νέου και οριστικόν χαρακτηρισμό της ως Τουριστικής, τον Μάρτιο του 2011, η νέα Δημοτική Αρχή, σε εκείνη την αλήστου μνήμης συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας, απεπειράθει να δημιουργήσει δεδομένα για την συνύπαρξη της υπάρχουσας δραστηριότητας και εμφάνισης στο ''Λαρνάκι'' με την Τουριστική προοπτική της περιοχής. Ανεπιτυχώς βεβαίως, μιάς και η συγκεκριμένη Συνεδρίαση ακυρώθηκε αργότερα, αλλά με τον εκπρόσωπο της εταιρείας S&B να δηλώνει στην εφημερίδα σας, λίγες ημέρες μετά απο την ληφθείσα ''απόφαση'' του Τοπικού Συμβουλίου, οτι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, εκφραζόμενη μέσω του Τοπικού Συμβουλίου, αποδέχεται τις δραστηριότητες της εταιρείας.


Τό όλον πρόβλημα πλέον, είναι η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού, τόσον για την Βιομηχανία, όσον και για τον Τουρισμό της περιοχής μας. Και όσον αυτό απουσιάζει, τα νερά θα είναι ''θολά'' και θα κινείται ο κάθε αρμόδιος και υπεύθυνος, κατα το δοκούν, κατα το ερμηνεύον και κατά το περιστασιακά υπηρεσιακόν. Εάν είχε τελεσίδικα χαρακτηρισθεί η Ιτέα ως Τουριστική πόλη, θα ήταν δυνατόν να διατυπώσει την γνωστή ρήση ο κος Δήμαρχος : ''η Ιτέα είναι από την φύση της μεταλλευτική και έτσι θα παραμείνει!...;'' Θα μπορούσε η ολομέλεια του Κ.Α.Σ. να έρθει στην περιοχή και να έχει πάρει μιά μεζούρα και να μετράει, που τελειώνει η τουριστική περιοχή και που αρχίζει η βιομηχανική, αγνοώντας την τοπική κοινωνία; Εάν δεν υπάρξει λοιπόν ένα ρυθμιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, εάν το Χωροταξικό, δεν πάψει να είναι Γενικό και γίνει Ειδικό, τότε και μόνον τότε, έχουμε πλέον την ελπίδα να προσδοκούμε Τουριστική ανάπτυξη. Θα γνωρίζουν άπαντες, Αρχές, Κάτοικοι, Επιχειρηματίες, Επενδυτές, Τουριστικοί Πράκτορες και Υπηρεσίες, την αρχή και το τέλος των αρμοδιοτήτων, των προσδοκιών, των ωφελημάτων και των υποχρεώσεών τους.


Άλλως, θα εξακολουθούμε να γκρινιάζουμε για την μιζέρια μας, την ανέχειά μας και για την κακοδαιμονία του Δελφικού Τοπίου. Θα εξακολουθούμε να μετράμε τα κρουαζιερόπλοια τα οποία αφήνουν τα χρήματά τους στην Ολυμπία και την Σαντορίνη, θα συνεχίσουμε να οικτείρουμε εαυτούς και αλλήλους, γιατί ενώ έχουμε το μέλι στα δάχτυλά μας (τον τρίτο πλέον διαφημισμένο αρχαιολογικό προορισμό, τους Δελφούς), εν τούτοις, ''κάποιοι'', δεν μας αφήνουν και εμάς να το γευθούμε. Θα φταίει ο κακός μας ο καιρός ο οποίος, όταν βρέχει ''κοκκινίζει'' τους δρόμους και όταν φυσάει, ένα κόκκινο σύνεφο ταξιδεύει απο επάνω μας ανενόχλητο. Δεν υπάρχει πόλη σε ολόκληρο το κόσμο, γειτνιάζουσα με εξωρυκτικές δραστηριότητες και να έχει αναπτυχθεί, να έχει μεγαλώσει, να έχει παράγει πολιτισμό και οικονομία. Πολύ δε περισσότερο να προσδοκά να έχει επισκεψιμότητα λόγω του βεβαρυμένου περιβάλλοντός της (...δίκην αξιοθεάτου), έστω και άν είναι υποχρεωτική η διέλευση δια μέσω της, για μετάβαση σε άλλη πόλη. Σε όσες δε περιοχές της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, τούτο ήταν αναπόφευκτο, η προστασία του περιβάλλοντος ήταν μή διαπραγματεύσιμη, με αποτέλεσμα οι αντίστοιχες με το ... ''Λαρνάκι'' εγκαταστάσεις, να είναι σχεδόν...αόρατες. Φαντασθείτε όμως, ακόμα και στην ελληνική πραγματικότητα, άν θα ήταν δυνατόν να δραστηριοποιείται το ''Λαρνάκι...μας'', μέσα στην Καλτέρα της Σαντορίνης, ή 1 μίλι πιο πέρα από την Λίνδο της Ρόδου, ή ακόμα και στην Ρήνεια, απέναντι απο την Δήλο. Είναι δε γνωστή η ιστορία με τις εξωρύξεις στην Μήλο.


Η Ιτέα, κατά την άποψή μου, θα μπορούσε κυριολεκτικά να έχει απογειωθεί λόγω του Τουρισμού και να παρασύρει και την ευρύτερη περιοχή. Ήταν σοφά κι αμείλικτα τα λεχθέντα απο τον κο Βαφειάδη κατά την ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα των Μουσείων, εδώ, στην Ιτέα, τον περασμένο Μάϊο : ''Ενώστε όλες τις ιστορικές τοποθεσίες του Δήμου Δελφών και με κέντρο τους Δελφούς και τον ελαιώνα, θα έχετε το μεγαλύτερο οικομουσείο στην Ευρώπη''. Και σε αυτό το άρμα, θεωρώ ότι η Ιτέα, θα είχε προεξάρχουσα θέση, ενώ τώρα την αισθάνομαι ωσάν μιά νεαρή και όμορφη δεσποινίδα, στο πόδι της οποίας έχει σφυρηλατηθεί μιά αλυσίδα με μια μεταλλική μπάλα, εμποδίζοντάς την ακόμα και στο να μεγαλώσει και όχι μόνον στο να τρέξει.


Ιτέα 15-7-2012
Δημήτριος Κουτρολίκος

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:  «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ»





15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τι προτεινεις? να κλεισει,να μεταφερθει,να ληφθουν προσθετα μετρα? και ο εθνικος πλουτος,το μεταλλευμα,τι να γινει?να αξιοποιηθει,να μεινει ανεκμεταλλευτος, πως να μεταφερθει?
τουριστικα,ποιος βλεπεις να επενδυει,με αυτη την κριση?
θα ερθουν ξενοι επενδυτες?θα φτιαξουμε rooms for let?

Ανώνυμος είπε...

12:56 ΡΩΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΟΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΙΝΕΙ Κ.Λ.Π. ΑΝ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΧΘΕΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΚΑΠΟΙΟΝ, ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠ’ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΜΗ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΒΩΞΙΤΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ Α……….Α ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΘΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΘΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΕ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΧΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΜΑΡΜΙΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ. ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΟΤΕ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ.
ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΔΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΝΩΝΥΜΟ 12.56 ΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ {αρκει να κοροιδεψει τισ αρχες για να παρει αδεια λειτουργιας} ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ {το εχουν ηδη καταστγρεψει} ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ Ν ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ! Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ 10ετιες ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΑ ΠΛΟΙΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΥΨΤΕ ΡΕ, ΠΕΙΝΑ, ΠΟΝΟΣ, ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, ΑΥΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ. ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ! Η ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΩΝ ΔΙΠΟΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΡΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΑΛΑΒΗ. ΣΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε λιγούρηδες, θέλετε και τουρισμό. Δεν ευχαριστείτε το θεό που υπάρχει και ο βωξίτης και ζουν καμιά τρακοσαριά από σας, θέλετε και λούσα και μεταξωτά βρακιά. Άντε μαζευτείτε, σας σιχαθήκαμε. Θα φάτε την παπάρα σας με τις προσφυγές σας και τα καραγκιοζιλίκια σας και θα στρώσετε. Αν δεν σας αρέσει η κατάσταση, το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία.

Ανώνυμος είπε...

έχεις μάθει να σκύβεις και να σφουγγίζεις κ...ους. που την ειδες την νομιμότητα κουρούνα, εδώ και 70 χρόνια αλωνιζουν τσάμπα και μπαζούνουν ήρθε η ώρα επιτέλους να σηκώσεις το κεφάλι κολλήγα δικό σου το λαρνάκι όχι της εταιρείας

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ 10ΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΤΡΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙ.ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ..ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ?
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΨΩΝΑΡΕΣ..
Υ.Γ ΜΑΖΕΨΤΕ ΕΠ΄ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ,ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΒΡΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ.ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ROOMS FOR LET.

Ανώνυμος είπε...

ειμαι ενας απο τους νεους ανθρωπους της πολης(οχι καινουριος,σε ηλικια εννοω) και οσους ρωταω γιατι δεν ερχεστε καμια βολτα στην ιτεα για διακοπες(τουρισμο)δεν μου εχει απαντησει κανεις,"επειδη υπαρχουν τα μεταλλεια βωξιτη".ολοι μου απαντουν "επειδη δεν εχουμε χρηματα".ο κος κουτρολικος που εγραψε αυτο το αρθρο ζουσε επι ετη πολλα σε μεγαλοπουλη βγαζοντας το ψωμι του και εκει δεν τον πειραζε η μολυνση της ατμοσφαιρας των νερων και του περιβαλλοντος αλλα και να τον πειραζε εκανε τουμπεκι γιατι εβγαζε το ψωμακι του εκει.τωρα πειρε τη συνταξη του(και καλοφαγωτη του ευχομαι του ανθρωπου)και ηρθε σε μια πολυ να ζησει το υπολοιπο της ζωης του οπως θα ηθελε αυτος.δεν ειναι δικη σου η πολη κε σεριφη.ζουν μεγαλωνουν και επιβιωνουν απο τις εταιρειες αυτες και μακαρι να υπηρχαν και αλλες δυο τετοιες εταιρειες και μετα να δω αν θα μιλαγατε για αναπτυξη της περιοχης.κε κουτρολικε μπορειτε να μας αδειασετε τη γωνια και να συνεχισετε το υπολοιπο της ζωης σας εκει που βγαζατε το ψωμακι σας τοσα χρονια και δε σας ενοχλουσε τιποτα.

Παναγιωτης Παπανδρεου είπε...

ανωνυμος εναντιον ανωνυμου,τι περιμενεις απο μια κοινωνια που εμαθε τους πολιτες της να κρυβονται πισω απο κουρτινες οταν εξασκουν το υψιστο δημοκρατικο τους καθηκον,λες κ πανε να χεσουν.

Καρτερία είπε...

Προς 12:03: Πάντα, όποιοι τα λένε επώνυμα και τεκμηριωμένα ενοχλούν!

Ανώνυμος είπε...

μαλιστα λοιπον
οταν δεν εχουμε επιχειρηματα
χτυπαμε τον κουτρολικο και τον καθε κουτρολικο ο οποιος λεει τα αυτονοητα...αυτα για τα οποια θα επρεπε η ιδια η πολιτεια να προ-τρεξει και να λαβει μετρα ωστε να τηρηθουν και να εφαρμοστουν
αυτη μπανανια τετοια φρουτα βγαζει
εξωτικα ,του φραγκου και του κωλ-αρου

Δημήτριος Κουτρολίκος είπε...

''...Μάχεσθαι χρή τον Δήμον υπέρ του Νόμου όκωσπερ τείχεος'' Ηράκλειτος.
''...Πρέπει να πολεμάει ο Δήμος(οι κάτοικοι της αστικής Δημοκρατίας) για τους Νόμους του (την ισονομία και την ευνομία), ωσάν να πρόκειται για τον τοίχο του σπιτιού του''
Προς τον νεαρό αναγνώστη ο οποίος με παροτρύνει. Και αυτή ήταν διαχρονικά η ειδοποιός διαφορά της ελληνικής πολιτείας. Κι αλλοίμονο αν αυτό αλλάξει.
Δημήτριος Κουτρολίκος

Ανώνυμος είπε...

και κατι ακομη
οταν ειχαν συμβουλιο για το λαρνακι στη Λαμια κατι ειπε ο κουτρολικος και του
λενε ''..εσεις γιατι μιλατε κυριε....''
ποιοι αυτοι απο την ευβοια,τη λαμια και το καρπενησι...
να μην μιλαμε εμεις που το εχουμε μεσα στο σπιτι μας για να αποφασιζουν ΑΥΤΟΙ προαποφασισμενες και ''μιλημενες''δουλειες απο τα 200 χιλιομετρα

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΚΡΙΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ S&B: ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤ ΑΛΛΟ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΡΗΘΕΝ" ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ Η ΣΙΩΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΦΟΡΗΤΗ".ΓΙΑΥΤΟ ΓΡΑΨΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. ΕΞΑΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΤΟ ΤΥΡΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ;ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ.ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ.ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕ ΚΑΘΗΚΙΑ ΤΙΠΟΤ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.(Για να μην υπάρξει παρεξήγηση και λογοκρισία απο τους διαχειριστές,καθηκι=αγγείο καί από ευγενές μέταλλο διά τήν νυκτερινήν ούρησιν τών αστών.Οι φτωχοί κατούραγαν απ το μπαλκόνι).