Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!



Τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάργησή τους, με το σχέδιο «Αθηνά».



Πληροφορίες θέλουν, να μπαίνει λουκέτο σε 150 σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πρώτα στη λίστα βρίσκονται ταΑΕΙ Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.


Με την απομάκρυνση περίπου 500 φοιτητών και από την πόλη της Λιβαδειάς, η τοπική οικονομία θα δεχθεί καίριο πλήγμα, μέσα στην συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας.

Έτσι εκτός από τα εκατοντάδες σπίτια που θα παραμείνουν κενά, τα τοπικά καταστήματα, από εστιατόρια έως και εμπορικά θα δουν από τη μια στιγμή στην άλλη στο εισόδημά τους αισθητή μείωση, τόσο στην Λιβαδειά όσο και στη Θήβα μιας και το εκεί ΤΕΙ που λειτουργεί αναμένεται να έχει την ίδια τύχη!

Στις 3/7/2012 η εφημερίδα μας είχε «ανακινήσει» το θέμα, φοβούμενη τα χειρότερα αλλά δεν υπήρξε από καμία πλευρά ενδιαφέρον. Τι έλεγε το ρεπορτάζ: tharrosvioton.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: