Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ…ΣΚΙΟΥΡΟΣ! - VIDEO



Δείτε πως αντιμετωπίζει την προετοιμασία για την εκτόξευση ενός πυραύλου ένας σκίουρος μέσα από το λαγούμι του στο κοσμοδρομίου Μπαϊκονούρ (Pic+Vid)


Στέφανος Νικήτας


Ο πύραυλος είναι έτοιμος να εκτοξευθεί. Όλο το προσωπικό του κοσμοδρομίου Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν είναι επί ποδός. Την ίδια ώρα ένας σκίουρος μέσα στο λαγούμι του ρεμβάζει και περνά την ώρα του μπαινοβγαίνοντας στη φωλιά του.

Το περίεργο βίντεο λήφθηκε όταν ένα εικονολήπτης ξέχασε την κάμερα του στο έδαφος του κοσμοδρομίου με αποτέλεσμα να δούμε πως είναι η ζωή ενός τρωκτικού. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι παρ' όλο που μια τεράστια εξέδρα εκτόξευσης περνά από πάνω του αυτός δείχνει ατρόμητος και παραμένει στην θέση του.

Το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ βρίσκεται στην έρημο του Καζακστάν, περίπου 124 χιλιόμετρα ανατολικά της Θάλασσας της Αράλης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο, αλλά και το παλαιότερο διαστημικό κέντρο στον κόσμο. Από εκεί έχουν εκτοξευτεί περίπου 2.500 διαστημόπλοια και έχουν αναχωρήσει περισσότεροι από 130 κοσμοναύτες στα 50 χρόνια λειτουργίας του.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανεξαρτησία του Καζακστάν, η Ρωσία εκμισθώνει το κοσμοδρόμιο, καθώς, παρότι διαθέτει άλλα δύο για εκτοξεύσεις δορυφόρων, μόνο από αυτό μπορούν να ξεκινήσουν επανδρωμένες αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το Μπαϊκονούρ εγκαινιάσθηκε στις 2 Ιουλίου του 1955. Χτίστηκε αρχικά ως κέντρο εκτόξευσης πυραύλων και επεκτάθηκε αργότερα για να περιλάβει τις εγκαταστάσεις διαστημικών πτήσεων.



One small step for gopher από stefanelonikitelo


ΠΗΓΗ: www.news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: