Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ένστολοι: "Θα παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα για 610 ευρώ"

Σε "θέση μάχης" οι ένστολοι για το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στους μισθούς τους. Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Επί ποδός βρίσκονται στρατιωτικοί και ΕΛ.ΑΣ για το ενδεχόμενο νέων μειώσεων στους μισθούς τους.
"Θα παίζουμε τη ζωή μας κάθε μέρα κορώνα-γράμματα για 610 ευρώ αν περάσει η μείωση για τα ειδικά μισθολόγια", τονίζουν δύο νεαροί αστυνομικοί στα "ΝΕΑ".

Ο μισθός τους είναι 675 ευρώ και αν συμπληρώσουν 48 ώρες σε νυκτερινές περιπολίες και έξι μέρες κάθε βδομάδα φτάνει τα 900 ευρώ καθαρά.
"Επί ποδός πολέμου" βρίσκονται οι ένστολοι μπροστά στην προοπτική να υποστούν και νέες μειώσεις οι αποδοχές τους, που ήδη έχουν συρρικνωθεί κατά 30%-37% σε σχέση με το 2009. Ήδη έχουν χάσει δώρα,επιδόματα, μισθολογικές ωριμάνσεις και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα μείωση, που θα ξεπερνά το12%.

"Βγαίνουμε κάθε μέρα σε περιπολίες και έχουμε να συναντήσουμε κάθε είδους κακοποιό. Έχουμε πυροβοληθεί, μας έχουν επιτεθεί με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια, χρειάστηκε να κυνηγήσουμε συμμορίες και επικίνδυνους κακοποιούς. Τώρα ακούγεται πως θα πρέπει να το κάνουμε αυτό για 610 ευρώ. Πώς είναι δυνατόν;" αναρωτιούνται οι νεαροί αστυνομικοί.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος προειδοποιεί για σειρά κινητοποιήσεων σε περίπτωση που τελικά η κυβέρνηση συμπεριλάβει στις μειώσεις του 12% και τα μισθολόγια των ένστολων.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: