Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τώρα το θυμήθηκε! Σαμαράς: Τέλος σε προσλήψεις συγγενών από υπουργούς και βουλευτές


Σχόλιο ''ΚΑΡΤΕΡΙΑ'' :  Παρακολουθείστε συλλογισμό, ύφος και φρασεολογία του Πρωθυπουργού για το θέμα των προσλήψεων ''ημετέρων'' στην Βουλή των Ελλήνων.

Δεν έχουμε ποτέ σχολιάσει πρωθυπουργικές ενέργειες και δελτία τύπου του Πρωθυπουργικού Γραφείου, παρά μόνον Κυβερνητικές αποφάσεις και μέτρα για τον ελληνικό λαό, τα οποία εκ των πραγμάτων μας αφορούν όλους. Σήμερα όμως μετά το θέμα ''Τραγάκη'', δεν είναι δυνατόν να μην ενδώσουμε στον πειρασμό.  Ενώ η Ελλάδα σήμερα γογγύζουσα από την  οικονομική περιδίνηση, ( στην οποία την έχουν ωθήσει οι γνωστοί μας), παρακολουθεί την αυθάδεια μαζί με την αναίδεια και την αισχύνη των ..σωτήρων της, έρχεται ο Πρωθυπουργός μας να δηλώσει : ''...ώστε ΝΑ αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία ΘΑ αφορά στο καθεστώς...'' !!..  Δηλαδή, ότι έγινε, έγινε, να κοιτάξουμε από εβδομάδα, το τί θα μπορέσουμε να κάνουμε!!!

""" Τί λέτε ωρέ πατριώτες;... Ενώ πέφτουνε κορμιά, κατεβαίνουν διακόπτες, κλείνουν Δήμοι και βγήκαμε ζητιανιά στην γύρα, εσείς ΘΑ πάρετε πρωτοβουλία από εβδομάδα;  Και τα πίσω, τα ''ταχτοποιημένα'' τα εξώφθαλμα; Αυτά, δεν αφορούν εσάς κι εμάς;  Που να το πούμε τούτο μωρέ !  Λες και πέρναγε απ' έξω απ' την Βουλή και ήτανε η πόρτα ανοιχτή και μπήκε μέσα κι εκεί που μάθαινε, άκουσε κι αυτό για τον Τραγάκη. Που να πάμε να το πούμε μωρέ!..."""

Δεν προσπαθούμε να κάνουμε αντιπολίτευση. Απλά το κοινό αίσθημα είναι λίγο...τσιτωμένο τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι λογικό κύριε Πρωθυπουργέ;
--------------------------------------------------------------------------
 
Καμία συγχώρεση Σαμαρά σε όσα πολιτικά στελέχη διόριζαν από την "πίσω πόρτα"... μέλη των οικογενειών τους ή συγγενείς. Διαβάστε την ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις προσλήψεις συγγενών από βουλευτές και πολιτικά στελέχη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να παρέμβει προσωπικά και να δώσει εντολή να απαγορευτούν στο εξής ανάλογες αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, εκτός από τον Βύρων Πολύδωρα που διόρισε την κόρη του σε κρατική θέση, όντας μία ημέρα πρόεδρος, και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης βόλεψε στη Βουλή την αδελφή του γαμπρού, την οποία διόρισε ως μετακλητή υπάλληλο. Έτσι, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:
"Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους".
ΠΗΓΗ: www.news247.gr
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

7500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ,ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΑ 28,5 ΧΡΟΝΙΑ 250.000 ΕΥΡΩ ΕΦΑΠΑΞ+50.000 ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ Δ.Υ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΛΩΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΘΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΟΥΤΕ Η ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ (ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΟ, ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ? ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ
ΚΑΙ "ΘΑ" ΚΑΙ "ΝΑ".