Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΥΠΕΡ-ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!



Εκκίνηση προγράμματος στρατηγικού βομβαρδιστικού UAS από την Ρωσία !     
Μετά την έναρξη του προγράμματος ανάπτυξης του νέου ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού ένα πρόγραμμα και τα πρώτα σχέδια του οποίου παρουσιάζονται σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επόμενο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, η ρωσική αεροδιαστημική βιομηχανία πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού UAS.
Σύμφωνα με τον διοικητή των στρατηγικών βομβαρδιστικών πτέραρχος Anatoly Zhikharev το νέο UAS θα ενταχτεί στην δύναμη της ρωσικής Αεροπορίας την περίοδο 2040-250. Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο το σχεδιαστικό γραφείο Tupolev εργάζεται για την ανάπτυξη του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού της χώρας το οποίο θα ενταχτεί σε υπηρεσία το 2025.
Το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό θα αντικαταστήσει τα 13 Tu-160, τα 63 Tu-95MS και τα παλαιά Tu-22M3. Το ζήτημα της ανάπτυξης νέων στρατηγικών βομβαρδιστικών για την ρωσική Αεροπορία αποτέλεσε αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ αξιωματούχων της Αεροπορίας και την ρωσικής κυβέρνησης και η νέα αυτή ανακοίνωση για την ανάπτυξη στρατηγικών βομβαρδιστικών UAS αποτελεί την επιβεβαίωση ότι η σχολή που στηρίζει την ανάπτυξη βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας φαίνεται να έχει επικρατήσει και να έχει επιβάλει την άποψη της.
Η ανάπτυξη δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών επανδρωμένων και μη επανδρωμένων δείχνει ότι η νέα τάση της ρωσικής Αεροπορίας θα είναι η χρησιμοποίηση των στρατηγικών UAS εναντίων δύσκολων στόχων με διείσδυσε σε περιοχές με εξελιγμένη αεράμυνα και την χρησιμοποίηση των επανδρωμένων βομβαρδιστικών είτε για την εξαπόλυση επιθέσεων από μεγάλη απόσταση είτε την καταστροφή στόχων που προστατεύονται από σε λιγότερο εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας.
Πάντως τον περασμένο Μάιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπεύθυνος για την αμυντική βιομηχανία ο οποίος διαφωνεί με την ανάπτυξη νέων στρατηγικών βομβαρδιστικών ζήτησε από την βιομηχανία της χώρας την ανάπτυξης ενός υπερηχητικού πυραύλου με κινητήρα scramjet κατά το πρότυπο των αμερικανικών
προγραμμάτων X-51, Falcon, HiFire και HyFly εκτιμώντας ότι τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της ρωσικής Αεροπορίας πιθανόν εκτοξευόμενα από τα νέα βομβαρδιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: