Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΑΡΙ



ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2012
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΥΧΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΑΡΙ»

            Το «Κοκκινάρι», η βουνοκορφή της Αγίας Ευθυμίας και μια από τις ψηλότερες κορυφές της Γκιώνας (1909μ.), τον τελευταίο καιρό, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κάθε είδους «επενδυτών» (εξόρυξη βωξίτη, ανεμογεννήτριες).

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2012, διοργανώνουμε εκδήλωση, στο διάσελο μεταξύ των κορυφών «Κοκκινάρι» και «Προφήτης Ηλίας», για να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών κι ότι είμαστε εδώ για να προστατέψουμε τα βουνά μας από την όποια οικολογική καταστροφή.
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου θα συγκεντρωθούμε εκεί, από τις 6.30 το απόγευμα. Αφού τακτοποιηθούμε στο χώρο που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία και απολαύσουμε την απεριόριστη θέα (μια μικρή ιδέα μπορείτε να πάρετε από το δεύτερο φωτογραφικό στιγμιότυπο), θα επακολουθήσει μουσική εκδήλωση υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Για το βράδυ έχει προγραμματισθεί προαιρετική διανυκτέρευση στο βουνό.

Όσοι συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους όλα τα χρειαζούμενα, ήτοι φαγητό, αφού, για να προστατέψουμε τον τόπο, δεν θα επιτραπεί άναμμα φωτιάς για ψήσιμο, νερό και τον κατάλληλο εξοπλισμό για διαμονή στο βουνό. Λόγω του υψομέτρου καλό είναι να προνοήσετε για λίγο πιο βαρύ ρουχισμό από τον συνηθισμένο γι' αυτή την εποχή.
Η διαδρομή είναι από τον δρόμο των Καρουτών. Στο ύψος της δεύτερης «βίλας» στρίβουμε αριστερά και μετά από περίπου 4 χιλ. στρίβουμε δεξιά. Η βατότητα του δρόμου είναι καλή ακόμη και για Ι.Χ.  

Συμμετέχουμε στην εκδήλωση για την σωτηρία του «Κοκκιναριού» με απόλυτο σεβασμό στη φύση.

Τοπική Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας-Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: