Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

“Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα κάνει Χριστούγεννα αν…”


Δεν θα κάνει Χριστούγεννα ο Σαμαράς στη θέση του πρωθυπουργού. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο, εάν συνεχίσει να κινείται ως φυσική απόληξη του Γιώργου Παπανδρέου. Ήδη, οι εντυπώσεις των Ελλήνων εν μέσω καλοκαιριού, ήταν οι χειρότερες. Από τα τέλη Αυγούστου κι έπειτα, με μία συνεχή οικονομική αφαίμαξη των πολιτών για εύρεση χρημάτων προκειμένου να πληρωθούν οι φόροι και όλα τα άλλα που πρόσθεσε η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι δεδομένο πως θα δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο εκρηκτικό μίγμα, του οποίου την έκρηξη δεν θα επιθυμούσε κανείς να προκαλέσει…
Οι τελευταίες δηλώσεις Σαμαρά:
- Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ με κάθε θυσία
 - Η Ελλάδα θα πληρώσει όλο το χρέος
 - Μπορούν να πουληθούν ακατοίκητες νησίδες
Αυτά είναι ένα απλό παράδειγμα και αποτελούν την κορυφή μόνο του παγόβουνου για την χείριστη εικόνα του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει απλώς την χλεύη των πολιτών, αλλά έχει εξισωθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και η εξίσωση αυτή έγινε από τη στιγμή που δεν προχώρησε άμεσα σε διαδικασίες για την φυλάκισή του, ενώ παρέλειψε να καταργήσει και τον περίφημο λαθρο-νόμο του Ραγκούση, τον οποίο βελτιώνει η κυβέρνησή του προς το χειρότερο για την Ελληνική κοινωνία, ενώ δημιουργούνται πλέον μείζονα ζητήματα για την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.
Με δεδομένο τον φορολογικό κόλαφο, την ΔΕΗ και την πράσινη ενέργεια, την εφεδρεία, την αύξηση της ανεργίας, αλλά και με θέματα εθνικού ενδιαφέροντος και εσωτερικής ασφάλειας, τα οποία προτιμά ο Αντώνης Σαμαράς να τα κρύβει κάτω από το χαλί (για να κερδίσει χρόνο) ασκώντας πολιτική που δεν αγγίζει την ουσία αλλά αρκείται στην επικοινωνία, είναι δεδομένο πως εκτός απροόπτου γεωπολιτικού ή οικονομικού γεγονότος, σημαντικότερου των όσων σήμερα συμβαίνουν, η σημερινή κυβέρνηση είναι βέβαιο πως δεν θα «δει» Χριστούγεννα. Αυτό, όμως, δεν συνεπάγεται και εκλογές, αφού τόσο ο Σαμαράς όσο και οι συγκυβερνώντες με αυτόν, γνωρίζουν πολύ καλά πως θα βρεθούν σε πολύ δεινή θέση εάν αναλάβει ένα άλλο πολιτικό σχήμα το οποίο θα προκύψει μέσα από μία εκλογική διαδικασία. Και είναι βέβαιο πως σε περίπτωση εκλογών θα καταβαραθρωθούν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως λόγω των ιδιαίτερων σχέσεών του με την λαθρομετανάστευση). Είναι βέβαιο, επίσης, πως δεν θα περάσουν εκβιασμοί περί φτώχειας και εξόδου από το ευρώ, αφού εκλέχθηκαν για να μην έρθει φτώχεια (αλλά τα κυβερνητικά μέτρα την επιβάλουν με πολύ γοργούς ρυθμούς) και για να παραμείνουμε στο ευρώ (καθημερινά απειλούμαστε με έξοδο από την Ευρωζώνη, σε σημείο που αυτή να θεωρείται πλέον δεδομένη και είναι θέμα χρόνου για να συμβεί).
Οι επιλογές του Σαμαρά είναι ελάχιστες έως μηδενικές, για να μπορέσει να επιζήσει από τον κόλαφο που ο ίδιος επιβάλει στην χώρα. Είτε θα προχωρήσει σε ανοιχτό συνταγματικό – πολιτικό πραξικόπημα, είτε θα αιτηθεί την είσοδο δυνάμεων καταστολής από την Ευρώπη (οπότε και θα καταλύσει το σύνταγμα και το πολίτευμα στρατιωτικά), είτε θα επιβιβαστεί σε κάποιο αεροπλάνο για να διαφύγει από πολύ σοβαρές κατηγορίες για εκχώρηση μέρους της επικράτειας (π.χ. νησίδες, αλλά και ΑΟΖ).
Δυστυχώς για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, δεν επέλεξε να απονομιμοποιήσει την κυβέρνηση Παπανδρέου και μην αποδεχθεί έτσι τις ό,ποιες δεσμεύσεις αυτή ανέλαβε. Κι επειδή το επόμενο κυβερνητικό σχήμα είναι σίγουρο πως θα το κάνει, το μέλλον της σημερινής κυβερνώσας τριανδρίας και των προηγουμένων κυβερνήσεων (Παπαδήμου, Παπανδρέου, Καραμανλή και Σημίτη) διαγράφεται σκληρό. Αν και παράδοξο θεωρείται το ότι συνεχίζουν να προκαλούν, νιώθοντας –προφανώς- μεγάλη ασφάλεια στην αγκαλιά των τραπεζιτών και της Νέας Τάξης. Ίσως κάποιος πρέπει να τους θυμίσει πως κάποτε όλα τελειώνουν, και πως οι ίδιοι αποτελούν εξάρτημα μιάς μηχανής που όταν δεν θα τους χρειάζεται, θα τους στείλει για… ανακύκλωση.

ΠΗΓΗ: www.olympia.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σ ΕΝΑ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ !!! ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Τ ΑΛΛΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΜΑΤΙ!!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ !!!