Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Γ.Σ. Ιτέας

Στιγμιότυπο από παλαιότερη αναμέτρηση του Γ.Σ. Ιτέας
με το Μάκαρο Άμφισσας (φωτό:"ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ")

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιτέας είναι αθλητικό σωματείο της Ιτέας Φωκίδας που ιδρύθηκε το 1984 από το σημερινό του πρόεδρο Νίκο Κουτρόγιαννο και μερικούς ακόμη γονείς της πόλης.
Στόχος τους ήταν η παρότρυνση προς τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και παράλληλα να αποφύγουν άλλες (βλαβερές) συνήθειες. Η ανταπόκριση από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα πολλά αγόρια και κορίτσια να στελεχώσουν τα τμήματα που δημιουργήθηκαν.
Μάλιστα ο προσωπικός φίλος του προέδρου του Γ.Σ. Ιτέας, τέως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και σήμερα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA Γιώργος Βασιλακόπουλος, έχει χαρακτηρίσει το σύλλογο ως «αθλητική κυψέλη», αφού περισσότερα από 600 παιδιά της Ιτέας αγωνίσθηκαν με τα χρώματά του τα τελευταία 20 χρόνια.

Τμήματα-υποδομές

Ο Γ.Σ. Ιτέας διατηρούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια τμήματα μπάσκετ, στίβου, βόλεϊ, χιονοδρομίας, ορειβασίας, κολύμβησης και ποδηλασίας. Πλέον έχουν απομείνει το μπάσκετ και το νεοπαγές τμήμα τένις για οικονομικούς λόγους.

Διακρίσεις

Δημοσίευμα της εφημερίδας SPORTIME, σχετικά με το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου (1997)
Κορυφαίο σε διακρίσεις είναι το τμήμα μπάσκετ ανδρών (με χρώματα άσπρο και κόκκινο), το οποίο κατάφερε να συμμετάσχει την περίοδο 1997-98 στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας. Στις επιτυχίες του περιλαμβάνονται ακόμη κατακτήσεις πρωταθλημάτων των παίδων, εφήβων, νεανίδων και κορασίδων.
Για αρκετά χρόνια, το τμήμα καθοδηγείται από τον καθηγητή φυσικής αγωγής και μπασκετμπολίστα Χρήστο Μωραϊτη, με βοηθούς τους παλαίμαχους αθλητές του συλλόγου Νάσο Ντινόπουλο και Κυριάκο Χώχο.
Ομοίως, στο βόλεϊ ο σύλλογος έχει να επιδείξει παρόμοιες πρωτιές (άνδρες, έφηβοι, παίδες, γυναίκες, νεανίδες και κορασίδες).
Το χιονοδρομικό τμήμα έχει δώσει το «παρών» σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα, όπως και το τμήμα κολύμβησης που έχει σημειώσει ικανοποιητικούς χρόνους.

Αθλητές που ξεχώρισαν

Αρκετοί αθλητές και αθλήτριες του τμήματος μπάσκετ μετεγγράφηκαν κατά καιρούς σε μεγάλους συλλόγους Εθνικών κατηγοριών, όπως οι Σπύρος Μούρτος και Κωνσταντίνος Σταύρου (στον Άρη Θεσσαλονίκης), Νάσος Ντινόπουλος, Μωραϊτης Χρήστος και Γιάννης, Βασίλης Βορριάς, Νίκος Νταραδήμος, Λεωνίδας Λύτρας, Γιώργος Ταμπίτσικας, Ιωάννα Κουτόγιαννου, Μαρία Καλίχωρου, αλλά και η βαλκανιονίκης του στίβου Βιβή Καστρίτη που παραχωρήθηκε στον Πανελλήνιο

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: