Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Τεστ αξιολόγησης για τους Δ/Υ πριν από την έξοδο


Ο στόχος για την τρόικα δεν έχει αλλάξει. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να βρεθούν εκτός Δημοσίου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο 15.000 άτομα. Παράλληλα και με βάση τον αριθμό των αποχωρήσεων άλλοι 40.000 ως 45.000 υπάλληλοι θα χάσουν τη θέση του στο Δημόσιο ως το 2015, καθώς παραμένει επίσης ο στόχος της μείωσης των υπαλλήλων κατά 150.000.

Έτσι τώρα ένα από τα σενάρια που εξετάζεται η επιλογή των προς αποχώρηση υπαλλήλων για να μην έχει οριζόντιο χαρακτήρα να γίνει βάσει αξιολόγησης.

Με βάση αυτό το σενάριο η αξιολόγηση θα γίνει μέσω test αξιολόγησης. Εξετάσεων δηλαδή όπου μέσω υπολογιστή οι υπάλληλοι θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών στις οποίες θα περιλαμβάνονται και ερωτήσεις κρίσεως.

Από τις εξετάσεις αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα αναμένεται να εξαιρεθούν κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων, όπως αυτή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είτε υπάλληλοι με τεχνικά καθήκοντα κλπ.

Η αξιολόγηση των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα λάβει υπόψη άλλα κριτήρια όπως η προϋπηρεσία.

Πάντως όλα δείχνουν πως πρώτοι για αποχώρηση τίθενται υπάλληλοι βασικής και μέσης εκπαίδευσης λόγω χαμηλότερων προσόντων, αλλά και υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις ιδιωτικούς δικαίου αορίστου χρόνου.


www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: