Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ “ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (συμβαδίζουν;) ”


Καλή σας ημέρα και αύριο με υγεία.

Την Δευτέρα 13 του τρ. μηνός είχατε αναρτήσει  μία ανώνυμη επιστολή που υπογράφει <<ΕΝΑΣ ΙΤΙΩΤΗΣ>> Επειδή αντιλήφθηκα ότι το βέλος απευθυνόταν προς το πρόσωπο μου, προς αποκατάσταση της αληθείας και επειδή όπως αναφέρει ο σοφός Βάκων < η αμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας>. Απαντώ επωνύμως.

1) Δεν είμαι ο μοναδικός ιερωμένος πού διοργανώνει εκδρομές. Τόσο στο παρελθόν είχαν διοργανωθεί  εκδρομές από διαφόρους συνεφημερίους είτε είναι εν ζωή η έχουν εκδημήσει προς Κύριον. Αλλά και  σήμερα τόσο στην Ιερά Μητρόπολη μας  αλλά και σε άλλες Μητροπόλεις διοργανώνονται εκδρομές με τη συνεργασία Τουριστικών Γραφείων απαραιτήτως τόσο από Ιερείς όσο και Επισκόπους.
2)  Οι εκδρομές διοργανώνονται πάντα κατόπιν εγκρίσεως της Προϊσταμένης Αρχής.
3) Αισθάνομαι υπερήφανος που αψήφησα κόπο αλλά και την υγεία μου, που έδωσα τη χαρά σε αρκετούς αδελφούς μου εν Χριστώ να δουν από κοντά τους θησαυρούς της Πίστεως μας και Ελληνικού μας Πολιτισμού.
4) Το ποιά η προσφορά μου προς την Ενορία μου ,αλλά και ως Δημότης της Ιτέας, αλλά και οικατευθειμόμενες δυσκολίες που αντιμετώπισα τις γνωρίζουν άπαντες. Πιστεύω και ο γράψας την επιστολή γνωρίζει.
Εύχομαι ολόψυχα η Παναγία να μας επισκιάζει με την Χάρη της και να Πρεσβεύει  προς Κύριον διά τον Φωτισμόν Όλων μας,

Ευχαριστώ διά την Φιλοξενία .ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Υ.Γ. Με μεγάλη χαρά θα ήθελα να μας συντροφεύσει <Ο Ιτιώτης> Στη προσεχή εκδρομή μας στην ΤΑΥΛΑΝΔΗ Δυστυχώς όμως οι θέσεις στα Πρακτορεία δεν κλίνονται ανώνυμα αλλά χρειάζονται πλήρη  στοιχεία. Και πάλι, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου παππα-Γιώργη με της Τουρκίες σου, τις Βουλγαρίες σου και την Σκωτία σου! Αλήθεια στην Σκωτία υπάρχουν χριστιανοορθόδοξα κατάλοιπα; Καθώς καταλαβαίνεις, ο κόσμος είναι μαζί σου. Προχώρα ακάθεκτος!

Ανώνυμος είπε...

Σε μια εποχή που άνθρωποι πεινάνε,αυτοκτονούν από απελπισία η εκκλησία και οι κατά τόπους ιερωμένοι έπρεπε να ασκούν άλλο έργο κι όχι τη διοργάνωση εκδρομών.Απαράδεκτο,ίνα μη τι χείρον είπω, για έναν ιερωμένο να φροντίζει για την αναψυχή του ίδιου και των εχόντων του ποιμνίου του και να μην ακούγεται ότι κάνει κάτι για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς.Αλήθεια,πόσο θρησκευτικός προορισμός σας φαίνεται η ΤΑΫΛΑΝΔΗ;;;Νομίζει ότι η απάντησή του τον δικαιώνει;;;;Γι'αυτό το καλάθι αλληλεγγύης στα σούπερ μάρκετ της Ιτέας δέχεται ελάχιστες προσφορές,επειδή οι του πομνίου του κρατάνε τα λεφτά τους για εκδρομές;;;