Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”



Αλλαγές στο πρόγραμμα του “Καλλικράτη” για ακόμη μια φορά, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότεροι δήμοι ώστε να διοικηθεί καλύτερα ο τόπος, αποτελεί προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός, πρώην ανώτατος δικαστής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υποστήριξε πως οι επόμενες εκλογές το 2014 θα γίνουν σε νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Οι αλλαγές θα αφορούν μόνο τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι της περιφέρειες.

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι μέχρι το τέλος τού έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να έχει αποφασιστεί πώς θα διαμορφωθεί αυτός ο νέος χάρτης της αυτοδιοικητικής διαίρεσης. Σκοπός του υπουργείου είναι να ακουστούν οι κοινωνίες και να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη με σκοπό την ευκολότερη συναλλαγή με το δημόσιο.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εσωτερικών είναι μια “δημόσια διοίκηση με ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση που θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη”

-----------------------------------------
Μετά από όλα αυτά οφείλουμε όλοι να επανεξετάσουμε θέσεις, απόψεις και επιχειρήματα τα οποία θα δώσουν λύσεις και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών αλλά κα θα αποκαταστήσουν λάθη τα οποία όλοι βλέπουμε και ζούμε τα τελευταία δυο χρόνια στον τόπο μας.
Η Φωκίδα μας αξίζει κάτι καλύτερο και οφείλουμε όλοι να παλέψουμε γι αυτό.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

περιμενουμε και εδω στη φωκιδα και στο δημο Δελφων την αποκατασταση της νομιμοτητας
η συννενωση των 8 δημων σε εναν
ηταν εγκλημα

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά τα πράγματα που βάζετε, αναγκάζετε ανθρώπους να πηγαίνουν τοίχο-τοίχο και μάλιστα μόνον τα βράδυα. Όχι γιατί ντρέπονται για το πώς κακομεταχειρίστηκαν τον τόπο, αλλά γιατί τώρα που δεν υπάρχει η βουλευτική ασυλία, κινδυνεύουν με φτύσιμο και χλευασμό στον δρόμο. Και όχι άδικα. Κι όσον αφορά εκείνο το παλιοκόριτσο που το πρώτο και μόνο που έκανε με το που βγήκε, ήταν να πάρει εντολές! Δεν είχε άποψη, δεν αντιστάθηκε και δεν σκέφτηκε ποιός θα κέρδιζε και ποιοί θα έχαναν. Η ιστορία όμως είναι αχάριστη και την κατέταξε εκεί που δεν έπρεπε. Έπρεπε όχι μόνο να την εξαφανίσει πολιτικά και να την καταδικάσει στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων της Ιτέας, αλλά και να την κάνει επιτοίχια μαρμάρινη πλάκα για καθημερινό ανάθεμα και φτύσιμο! Ήθελε να κάθεται και να πίνει τον καφέ της στην παραλία της Ιτέας και η απαξίωση την ενοχλούσε... Υπάρχει μιά λέξη στίς παλιές μοδίστρες που την περιγράφει απόλυτα: Τσίτι ! Αυτό ήταν. Ένα τσίτι και τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

σαββατο βραδυ
τα σκουπιδια ηδη ξεχειλιζουν στους καδους.......
τα φωτα στην παραλια για αλλο ενα καλοκαιρινο βραδυ θα παραμεινουν κλειστα,ενω θα επρεπε και για λογους ασφαλειας αλλα και ψυχολογικους να αναβουν τουλαχιστον για 3 ωρες.......
μια παραλια η οποια αποτελει το φιλετο του βορειου κορινθιακου ανεκμεταλευτη,με τους μαγαζατορες οι οποιοι απασχολουν τεραστιο δυναμικο και ειναι αιμοδοτες της τοπικης και οχι μονο οικονομιας να ειναι ανα πασα στιγμη ομηροι και θυματα προστιμων,δικαστηριων και διασυρμου../....
τα εργα της αποχετευσης-βιολογικου-σχεδιου πολεως αγνωστο που βοσκουν...
μια Ιτεα απο πολη προτυπο εγινε ουραγος και ικετης με αδειο Δημαρχειο και μελλον καταμαυρο.....
στην ιστορια με τον καλλικρατη δεν αναγνωρισθηκε σε αυτη την πολη ουτε ο''προτερος εντιμος βιος''και στηθηκε στον τοιχο για εκτελεση....
μεχρι ποτε????????
για να δουμε......τι θα δουμε μετα τις δηλωσεις του υπουργου που αν φωτογραφιζουν μια περιοχη,αυτη ειναι η δικη μας.........

ξενητεμένος είπε...

Σας δίδεται μ ια μεγάλη ευκαιρεία κύριοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί ηγέτες του νομού μας να επανεξετάσετε το θέμα στο νομό μας και ιδιαίτερα στο έκτρωμα του Δήμου Δελφών. Δεν βγαίνουμε πέρα με 8 Δήμους σε έναν μαζί με όλα τα άλλα που συμβαίνουν.Σήμερα περισσότερο από ποτέ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΘΟΥΜΕ.Μόνο έτσι θα σωθούμε. Αμεσα και κατεπειγόντως πρέπει να λιγοστέψουν οι Δήμοι και να δημιουργηθούν μικρότεροι με τοπικές Κοινότητες γύρο από το κάθε αστικο η ημιαστικό κέντρο.
Ο Υπουργός είναι στη σωστή κατεύθυνση,αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Χρεειάζεται ενδιαφέρον και πίεση από όλους Βουλευτή, Αντ/ρχη,Δήμαρχους κ.ο.κ.
Προχωρείστε και η κοινωνία θα σας το αναγνμωρίσει.
Δεν γίνεται να μην υπάρχει ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Δεν γίνεται η ΙΤΕΑ να είναι τοπική ενότητα

Ανώνυμος είπε...

Όποιος πολιτικός η και διευθυντής, απλός υπάλληλος, πόσο μάλλον δήμαρχος δεν μπορεί να τελέσει τα καθήκοντα του, το καλύτερο και πιο έντιμο είναι να παραιτηθεί!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΗΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑΝ.
ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ? ΤΑ ΑΚΟΥΣ ΑΣΠΑΣΙΑ? (ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ, ΑΚΟΜΑ) ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΣΑ. ΓΙΑΤΙ? ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΓΑΡ
Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ.
ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ; "ΑΣΤΟΥΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΤΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ". ΑΕΙΝΤΕ ΒΡΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΞΥΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.