Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στο τραπέζι των αρχηγών το πακέτο των μέτρων - Αύριο στις 10.30 η σύσκεψη των «3»

Την τελική έγκριση του συνόλου των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ καθώς και του φορολογικού πακέτου που αναμένεται να αποφέρει έσοδα 2 δισ. δίνουν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Μαξίμου.

Στο τραπέζι των αρχηγών το πακέτο των μέτρων - Αύριο στις 10.30 η σύσκεψη των «3»
 
 
Ηδη ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών και έδωσε την έγκρισή του για το πακέτο των μέτρων, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Δημ. Χατζησωκράτη και θα ενημερώσει αργότερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των μέτρων περιλαμβάνεται η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και σε λειτουργικές δαπάνες, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για απολύσεις στο Δημόσιο. Ακόμη προβλέπεται η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα φορολογούνται με ενιαίο φόρο 30%, ενώ αποσύρθηκε η πρόταση για τον κεφαλικό φόρο.
Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που θα γίνει λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη ενόψει και της συνόδου του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

http://www.ethnos.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: