Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ ΤΟ 1939

 



Μία ωραία περιγραφή των δύο μικρών παραθαλασσίων πόλεων του Κορινθιακού ένα χρόνο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Εντυπωσιακή είναι η περιγραφή της Ιτέας με την αλματώδη ανάπτυξή της . Το παρόν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ στις 25/5/1939.


 
 
 
 
 
 
 
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ ! ΠΟΥ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΤΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ? ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ ΩΣ Ο ΑΝΡΧΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ! ΛΙΓΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑΤΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Τό να μισήσεις έναν τόπο, αρκεί να είσαι ανιστόρητος, αγράμματος, άβουλος ή βαλτός για κάποιον σκοπό. Όμως για να τον αγαπήσεις πρέπει να τον μάθεις, να τον εκτιμήσεις, να τον νοιώσεις, μα πάνω από όλα να τον συγκρίνεις. Και τα λεγόμενα και οι πράξεις σου μαρτυρούν σε ποιά απ' τις δυό πλευρές είσαι. Για παράδειγμα, ο Φουσέκης σε ποιά πλευρά φαίνεται να ανήκει; Έ ;.. Κι εγώ σε αυτήν λέω! Το θέμα όμως είναι να το καταλάβουμε περισσότεροι και να κάνουμε αυτό που πρέπει, αν αγαπάμε τον τόπο μας. Αλλοιώς, κερδίσαμε αυτό που μας πρέπει και το παρακαλετό για μεροκάματο στο Λαρνάκι θάναι η καθημερινή μας υποχρέωση.