Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις! Αναστέλλει την άσκηση των καθηκόντων του ο Β.Μεϊμαράκης - Ζήτησε από τους αντιπροέδρους της Βουλής να τον αναπληρώσουν


- Ο κ. Μεϊμαράκης πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά από την πίσω πόρτα
 - Ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων
 - Δήλωσε: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».
 - Μηνύσεις σε όσους τον συκοφαντούν κατέθεσε ο Βουλγαράκης
 - Οργισμένη ανακοίνωση για όσους εμπλέκουν το όνομά του εξέδωσε ο Π. Μελάς
 - Να δοθούν τα ονόματα στην δημοσιότητα ζήτησε ο Απόστολος Κακλαμάνης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους πρωην υπουργούς και βουλευτές σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος πάνω από 10 δις ευρώ στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την πίσω πόρτα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι θα ζητήσει από τους αντιπροέδρους της Βουλής να τον αναπληρώσουν προσωρινά έως ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Το χρονικό και οι αντιδράσεις


Ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αίτημα την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη το όνομά του, για αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008. Κατά το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Real News) ο ίδιος, μαζί με τους πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη, προέβησαν σ΄αυτές τις αγοραπωλησίες... ύψους 10,2 δισ. ευρώ για να «ξεπλύνουν» μαύρο χρήμα, μέσω εταιρίας real estate που είχε κουμπάρος του κ. Μεϊμαράκη.

Οι εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ διερευνούν ήδη τις σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει από ανταγωνιστές του πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας, ωστόσο και οι τρεις θιγόμενοι ζητούν επίσπευση της διερεύνησης, ενώ κάνουν σαφές ότι «επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους».

Νωρίτερα, ο Γ.Βουλγαράκης με ανάρτηση στο twitter ανακοίνωσε ότι καταθέτει μηνύσεις εναντίον όσων τον συκοφάντησαν. (διαβάστε την είδηση)

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Μελά. (διαβάστε την είδηση)

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και ζητεί μεταξύ άλλων αν υπάρχουν στοιχεία να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμπλέκονται προκειμένου να υπερασπιστούν και τον εαυτό τους. (διαβάστε την είδηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια: