Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ!


"Εμείς δουλεύουμε απλήρωτοι. Και τις ημέρες των εφημεριών πολίτες που έχουν ανάγκη, έρχονται στα νοσοκομεία για να πάρουν ένα πιάτο φαΐ", αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου...
«Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να δουλεύουμε απλήρωτοι και ηθικά απαξιωμένοι», ανέφερε ο Χρήστος Παπαστεργίου στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε νωρίτερα, ενόψει των κινητοποιήσεων, στις οποίες προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικώντας δεδουλευμένα.

Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 50% το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, τα νοσοκομεία και το προσωπικό δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες. Ως παράδειγμα, σημείωσε ότι στις Παθολογικές και Χειρουργικές Κλινικές των νοσοκομείων, αντιστοιχούν σε 1000 ασθενείς, 20 γιατροί.
Μάλιστα, ο κ. Παπαστεργίου έκανε άλλη μια θλιβερή αποκάλυψη. Όπως ανέφερε, στις ημέρες των εφημεριών πολίτες που έχουν ανάγκη, πηγαίνουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να πάρουν ένα πιάτο φαΐ.

ΠΗΓΗ: www.thestival.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: